Muž jedol 48 hodín len VAJCIA: Takéto ZMENY v jeho tele spôsobila šialená diéta!

Zdroj: gettyimages.com
2020-11-09 12:00:00

Pre mnohých sú vajcia takmer každodennou súčasťou stravy. No určite nie v takej forme, ako u jedného Youtubera. Ten sa rozhodol podstúpiť jeden experiment, ktorý je pre druhých nereálny. Počas troch dní jedol len vajcia. Aký to malo vplyv na jeho telo?

YouTuber Will Tennyson zjedol len za jeden deň 28 vajec! Ak by ste čakali, že ide o tepelne upravené vajcia a k tomu ešte niečo na zahryznutie, ste na omyle. Will si pochutnal len na vajciach bez akejkoľvek inej potraviny. Čo ho viedlo k tomu, podstúpiť tento šialený test?

Čítajte tiež: Choré ČREVÁ prezradia tieto SIGNÁLY: 7 nenápadných znakov, že volajú o pomoc!

Vajcia ako "prírodný multivitamín"

Ako sa priznal mladý muž, s týmto nápadom prišiel po tom, čo si všimol, že sa často rozoberá jedna otázka: „Ak by si si mal vybrať jediné jedlo na opustený ostrov, ktoré by to bolo?“ Jeho odpoveď bola jasná. Vajcia sú potraviny, bez ktorých by žitie na ostrova nebolo možné. Aspoň podľa mladého muža. Ide o hlavný zdroj bielkovín, železa, nasýtených mastných kyselín a vápnika. Ako Will uvádza vo videu, vajcia sú „prírodný multivitamín“.

Výsledky exprimentu

Mladý muž mal k dispozícii desiatky vysoko kvalitných organických vajec, ako sa píše na menshealth.com. Počas troch dní nikdy nevaril to isté jedlo dvakrát, pričom experimentoval s rôznymi spôsobmi varenia od praženice, po natvrdo uvarené vajcia až po ich surovú formu. Dokonca sa rozhodol zmeniť typ vajec, takže na druhý deň vyskúšal kačacie a prepeličie vajcia. Len prvý deň zjedol takmer 30 vajec! Will bol prekvapený po zistení, že telo toho veľa nepotrebuje a pokojne by istú dobu prežilo len na vajciach. 

Schudol

Po trojdňovej diéte Will schudol 2,5 kilogramu, čo pripisuje vode, ktorú stratil počas týchto hodín. To však bolo nič oproti tomu, čo ešte zistil. 

"Cítim sa fantasticky," hovorí muž po výzve. "Pokiaľ ide o to, ako sa cítim, v skutočnosti nepociťujem vedľajšie účinky či iné nevýhody zo stravy.“

Väčšia únava a letargia

Na druhej strane, ak ide o stravu samotnú, sú tam určité úskalia. Je veľmi obmedzujúca, keďže len vajcia sú súčasťou jedálnička. Niektorí môžu čeliť zdravotným problémom. Will porovnáva pocit pri konzumácii vajec s pocitom, ktorý človek môže mať pri ketogénnej diéte. Cítil sa totiž „unavený a letargický“. To však mladý muž pripisuje tryptofánu vo vajciach, čo je látka, ktorá má vplyv na relaxáciu a spánok. 

Nebol hladný

Najviac ho však prekvapilo to, že nebol až taký hladný. Predpokladal, že po pár hodinách sa doslova vrhne na chladničku. No nestalo sa tak.

„Zjedol som približne 2 000 až 2 200 kalórií denne, čo je agresívny deficit pre mňa, keďže zvyčajne príjmem 3000 až 3200 kalórií denne,“ hovorí Tennyson. 

Hoci výsledky tejto diéty nie sú najhoršie, určite túto diétu neskúšajte bez lekárskeho dohľadu. 

Pozrite si video, v ktorom Will Tennyson hovorí o svojom experimente: 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie telo diéta vajcia účinky

2020-11-09 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia