Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Správnou TAKTIKOU sa zbavíte PNEUMATIKY na brušku aj DOMA: Takto to DOSIAHNETE

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Cesta k plochému brušku býva náročná. Táto časť tela totiž najviac odoláva nežiaducemu tuku. Stačí však zaradiť jednoduché návyky do svojho životného štýlu a bude po pneumatike okolo pása!

Darí sa vám chudnúť, no jediné brucho nevyzerá tak, akoby ste si predstavovali? Podľa Johns Hopkins Medicine sa pneumatika okolo pása spája so zvýšeným rizikom vzniku cukrovky, srdcových chorôb a určitých foriem rakoviny. Naopak, strata nadbytočných kilogramov pomáha ku kvalitnému spánku, zlepšuje fungovanie krvných ciev, pričom práve silný stred tela je zárukou celkového zdravia, ako sa uvádza na eatthis.com.

Ak teda túžite po plochom brušku, mali by ste viesť aktívny a zdravý životný štýl. Začnite jednoducho pridaním niekoľkých návykov do svojej každodennej rutiny. 

1. Každý deň sa prechádzajte

Chôdza pomáha zvýšiť metabolizmus, spáliť kalórie a zmierniť stres. Navyše, podľa Mayo Clinic polhodinovou prechádzkou rýchlym tempom spálite približne 150 kalórií. Čím rýchlejšie kráčate a čím väčšia je vzdialenosť, tým ich bude viac. Na začiatok skúste prejsť 3 kilometre, neskôr prejdite 6-kilometrovú prechádzku a postupne sa prepracujte na 10 kilometrov.

2. Jedzte chudé bielkoviny s každým jedlom

Strukoviny, orechy, semiačka, ryby, chudé mäso a vajcia sú potraviny, ktoré by nemali chýbať denne na vašom tanieri. Konzumácia dostatočného množstva bielkovín totiž pomáha udržať metabolizmus v chode. Taktiež vás zasýtia na dlhšiu dobu a pomôžu vám udržať si čistú svalovú hmotu. Každá porcia by mala byť veľká ako päsť.

Správnou TAKTIKOU sa zbavíte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čo si môžete dopriať:

  • losos
  • halibut
  • tuniak
  • vajcia
  • šošovica, fazuľa, cícer
  • ovos
  • konopné semienka
  • grécky jogurt
  • tvaroh
  • mandle
  • orechové maslá

3. Dajte si viac zeleniny na tanier

Spolu s bielkovinami by ste mali mať ku každému jedlu aj zeleninu. vás zasýti a dodá živiny, ktoré vám pomôžu udržať zdravé črevá. Výskum dokonca ukazuje, že zvýšenie príjmu zeleniny vám pomôže schudnúť. Navyše, fytochemikálie v zelenine môžu podľa Stanford Medicine znížiť šance na rozvoj cukrovky, srdcových chorôb, hypertenzie a určitých foriem rakoviny.

Správnou TAKTIKOU sa zbavíte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

4. Pite viac vody

Pitie vody sa spája s chudnutím. Výskum naznačuje, že zvýšenie hydratácie pomáha telu pracovať produktívnejšie pri spaľovaní prebytočného tuku. Naštartuje tiež metabolizmus, udrží hladinu hladu na uzde a zlepší váš zážitok z cvičenia.

5. Doprajte si dostatok dobrého spánku

Keď je váš spánok nekvalitný, ovplyvňuje vás to fyzicky aj hormonálne. Jeho nedostatok rozhodí hormóny a vy začnete túžiť po nezdravých potravinách.

Ak sa snažíte maximalizovať svoje zdravie a úsilie o chudnutie, zamerajte sa na minimálne sedem hodín spánku za noc.

Viac o téme: ZdravieBruchoTuk
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9