Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

OVOCIE, vďaka ktorému ušetríte množstvo KALÓRIÍ: Mínus 12 CENTIMETROV brušného TUKU!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hviezdy v spaľovaní tukov! Dajte prednosť týmto druhom ovocia, ktoré by nemali chýbať v jedálničku, ak chcete schudnúť. Ich účinky sa prejavia hlavne v kritickej oblasti tela - v páse.

Ovocie je úžasným zdrojom živín! Podľa MyPlate má nízky obsah sodíka, tuku, kalórií a poskytuje vášmu telu vlákninu, čím pomáha znižovať riziko vzniku závažných ochorení, ako sú srdcové choroby. Jeho vysoký obsah vody a spomínanej vlákniny vás zasýti, ako uvádza Healthline, čo znamená, že budete pravdepodobne jesť menej a ušetríte nejaké kalórie.

Skvelé ako súčasť zdravého životného štýlu

Netreba dodávať, že ovocie je dôležitým základom pre vaše celkové zdravie a je skvelou voľbou, ak chcete schudnúť, ako sa píše na eatthis.com. Lauren Manakerová, MS, RDN, LD, CLEC, ocenená registrovaná dietologička a autorka kníh a vývojárka receptov, odhaľuje najlepšie ovocie, ktoré podporí stratu až 12 centimetrov brušného tuku.

Diétne pokyny pre Američanov, 2020-2025 odporúčajú 2 šálky ovocia denne na podporu dobre vyváženej stravy. Aby ste mali dobrú predstavu, 1 šálka (čo je okolo 114 gramov) ovocia znamená napr. jedno malé jablko, jeden veľký banán alebo osem veľkých jahôd.

Keď sa snažíte zoštíhliť pás jedením ovocia, Manakerová upozorňuje na jednu vec: "Neexistuje žiadne jedlo, ktoré by zaručilo, že človek sa zbaví brušného tuku. Ale ako súčasť celkovej zdravej výživy a životného štýlu, ktorý zahŕňa fyzickú aktivitu, určité ovocie môže pomôcť dosiahnuť tento cieľ."

Melón

Kto by nemal rád zahryznúť sa do čerstvého, lahodného červeného melónu? Toto ovocie je doslova preplnené esenciálnymi živinami, ako je vitamín C.

OVOCIE, vďaka ktorému ušetríte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Keďže hydratácia môže hrať úlohu pri regulácii hmotnosti, konzumácia ovocia naplneného vodou, ako je melón, môže pomôcť," radí odborníčka.  

Jablko

Jedno jablko denne môže taktiež spáliť brušný tuk! Jablká boli odjakživa ospevované do nebies a to právom. Dôvodom, prečo sú starou dobrou klasikou je fakt, že sú zdrojom vlákniny, teda sýtiacej živiny, ktorá vám môže časom pomôcť skonzumovať menej kalórií.

"Skombinujte jablko s trochou orechového masla pre vyvážené občerstvenie so všetkými dôležitými látkami," navrhuje odborníčka. 

Černice

Černice vynikajú menším množstvom cukru ako mnohí ich ďalší ovocní priatelia. Toto ovocie je farebným doplnkom do čerstvého šalátu alebo gréckeho jogurtu.

"Sú nabité vlákninou a antioxidantmi. Ich zahrnutie do jedál dodáva prirodzenú sladkosť bez pridaného cukru - faktor, ktorý môže pomôcť pri regulácii hmotnosti," objasňuje Manakerová.

OVOCIE, vďaka ktorému ušetríte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Avokádo

Avokádo je plné vlákniny a zdravých tukov. Jeden kus obsahuje jeden gram cukru na porciu.

"Obsahuje sýtiace zdravé tuky a vlákninu. Zahrnutie avokáda ako prídavku do jedál alebo občerstvenia môže ľuďom pomôcť cítiť sa spokojne a potenciálne stratiť brušný tuk," vysvetľuje odborníčka. 

Pomaranč

Jeden pomaranč zase v sebe skrýva množstvo vitamínov a živín. 

"Pomaranče sú skvelým prírodným zdrojom vitamínu C, tiamínu, kyseliny listovej a množstva ďalších živín. Navyše obsahujú rastlinné zlúčeniny, ktoré ponúkajú jedinečné zdravotné výhody. Sú prirodzene sladké bez pridaného cukru a sú hydratačným jedlom, ktoré môže potenciálne pomôcť pri chudnutí," dodala na záver.

Viac o téme: Ovocie ChudnutieTuky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9