FOTO Extrémna PREMENA, ktorá mnohých inšpiruje: Muž sa ZBAVIL veľkého BRUCHA!

Zdroj: gettyimages.com
2022-08-23 14:15:00

"Cítim sa oveľa silnejší a sebavedomejší," hovorí o svojich pocitoch muž, ktorý sa zmenil na nepoznanie po tom, čo schudol 50 kíl v priebehu jedného roka. V čom tkvie tajomstvo jeho nového tela?

Stačia jednoduché zmeny a výsledky sa dostavia! Javier Hernandez je živým dôkazom, že keď človek chce, všetko sa dá. Po nepríjemnom rozchode so svojou priateľkou sa rozhodol zmeniť svoj život a vydať sa na cestu za novým "ja". Podelil sa o zmeny, ktoré urobil vo svojom stravovacom a cvičebnom pláne, a ktoré ho dostali do najlepšej formy svojho života. 

Čítajte tiež: LIFTING očných VIEČOK bez zásahu noža: 4 PRÍRODNÉ suroviny, ktoré ROZJASNIA váš pohľad

Ako vyzerali jeho začiatky? 

Odjakživa nemal rád svoje telo, kilá sa naňho lepili jedna radosť. Rozpad vzťahu ho však inšpiroval k zmene, ako sa píše na menshealth.com

"Dopadlo to veľmi zle. Podviedla ma, kvôli čomu som sa dostal do depresií. Nenávidel som to, čo som videl v zrkadle. Nenávidel som svoj život a bol som zlomený. Prišiel som však na to, že ak chcem byť lepší, musím na sebe zapracovať zvnútra i zvonka," priznáva sa k svojmu odhodlaniu Javier. 

Rovnako ako mnoho ľudí, začínajúci s chudnutím, Javier si nebol istý, kde začať. Taktiež mal menej peňazí, takže zo začiatku musel byť vynaliezavý.

"Sotva som zarobil toľko, aby som pokryl svoje účty," priznáva sa Javier, pre ktorého sa návšteva posilňovne stala jeho druhým domovom.  

Taktiež sa zameral na svoju stravu, vylúčil nezdravé a drahšie potraviny v prospech plnohodnotných potravín, ktoré mu pomohli splniť jeho tréningové ciele a ušetrili peniaze.

"Použil som zdravý rozum. Vyprážané jedlá museli preč," hovorí. "Ak som chcel nabrať svalovú hmotu, musel som zvýšiť príjem bielkovín a vybrať si viac plnohodnotných potravín a rozhodne sa držať ďalej od fastfoodových potravín," tvrdí Javier, ktorému užívanie proteínových práškov pomohlo vyrovnať sa s chuťou na sladšie jedlá.

Jeho telo sa menilo rýchlo

Motiváciu si udržal aj vďaka tomu, že si stanovil zoznam jasných cieľov, ktoré chcel dosiahnuť. Vytvoril si prísnu 7-dňovú rutinu, ktorú dodržiaval počas celého týždňa.

"Čo sa týka mojich tréningov, vedel som, že nechcem dosiahnuť štíhlu postavu. Chcel som byť silný a stavaný, takže zdvíhanie závaží bolo pre mňa veľmi dôležité," zdôrazňuje mladý muž. 

Preštudoval si časopisy, aby lepšie pochopil, ako vyzerá cvičebný plán vhodný pre začiatočníkov.

"Hrudník a triceps v pondelok, chrbát a bicepsy v utorok, nohy v stredu, ruky vo štvrtok, ramená v piatok. V sobotu boli dve hodiny kardia s tréningom brucha. Nedeľa opäť nohy," hovorí.

Takýto tréning v posilňovni skombinovaný s prísnou diétou plnohodnotných potravín a jedál bohatých na bielkoviny mu pomohol schudnúť v priemere 6 kíl za mesiac.

"Najdramatickejšiu zmenu som videl v hornej časti tela," hovorí. "Vo všeobecnosti moje ruky, hrudník a hlavne chrbát."

Transformácia bola spočiatku taká rýchla, že jeho lekári ho upozornili, aby bol viac opatrný. Postupom času Javier stavil na stabilnejší, udržateľnejší režim, aby splnil svoje ciele. Dnes súťaží v kulturistike! Jeho váha je presne tam, kde ju chce mať – tesne pod 100 kíl. Avšak jeho cesta sa ešte neskončila.

Rady od kulturistu

„Veci vo vašom živote nebudú vždy ľahké a niektoré nebudete mať nikdy pod kontrolou, ale to neznamená, že sa cez to nedostanete. Ak si nájdete čas učiť sa, dosiahnete všetko," radí Javier ostatným, ktorí sa snažia schudnúť a hľadajú motiváciu.

Podľa neho je to jednoduché. Stačí nerozmýšľať, jednoducho ísť do toho a nekomplikovať si cestu.

"Vezmite si denník. Zapisujte si všetko, čo jete, ako sa cítite. Spravte zmeny, ak veci nejdú tak, ako by ste chceli. Nejde o dokonalosť, ale o pokrok," dodáva na záver.


Tagy:
zdravie chudnutie

2022-08-23 14:15:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia