NÁPOJ, po ktorom budete ako ZNOVUZRODENÍ: Bonusom je krásna pleť a OCHRANA pred ZÁPALOM

Zdroj: gettyimages.com
2022-08-03 13:00:00

Chcete byť fit počas hektických dní, keď vonku vystreľuje teplota vzduchu nad 30 stupňov Celzia? Je to jednoduchšie, ako si myslíte. Stačí pridať do vody jednu zeleninu.

Voda pomáha regulovať telesnú teplotu, odplavuje odpad z tela, dodáva energiu, udržuje šľachy a svaly vo forme a pomáha pumpovať krv do celého tela, ako sa píše na livestrong.com. Ale ruku na srdce, nie je to ten ničím zaujímavý nápoj. A to už ani nie je reč o jeho neutrálnej chuti. Vytvorte si z neho chutnejšiu verziu! Stačí do nej pridať ovocie, alebo zeleninu. Napríklad obyčajnú uhorku. Nielenže jej dodá lahodnú chuť, ale naplní ju aj množstvom potrebných vitamínov a minerálov pre život. To však nie je všetko. 

Benefity uhorkovej vody:

Čítajte tiež: SIGNÁLY, že máte v tele nebezpečnú krvnú ZRAZENINU: Upozornia na NAJHORŠIE!

1. Udrží vás hydratovaných

„Ak začnete piť vodu s uhorkou hlavným pozitívom bude, že budete dostatočne hydratovaní,“ konštatovala dietologička Carissa Gallowayová. 

Ako ďalej povedala, dodá vám aj potrebnú energiu, začnete sa sústrediť, zlepší sa vám trávenie a celkový stav pokožky. Keď je telo dehydrované, môže sa to prejaviť rôznymi spôsobmi, ako:

  • bolesť hlavy 
  • závraty
  • ospalosť
  • znížená elasticita pokožky
  • nízky krvný tlak

S týmito príznakmi nerátajte po pití uhorkovej vody!

2. Dodáva základné živiny

Uhorka je zelenina, ktorá obsahuje takmer 100 percent vody a takmer žiadne kalórie, takže ju môžete chrúmať, kedykoľvek dostanete chuť.

„Nie je jasné, koľko živín z ovocia a zeleniny v skutočnosti skončí vo vode, keď ich do nej ponoríte, ale, ak uhorku zaradíte do jedálnička, získate z nej maximálny úžitok,“ uviedla dietologička Frances Largeman-Rothová. 

Ako vysvetlila, telu dodáte potrebnú vlákninu, vápnik, železo, horčík, fosfor, zinok a vitamín K. Ten je dôležitý pre správne zrážanie krvi a zdravie kostí.

3. Obsahuje antioxidanty

Antioxidanty chránia telo pred voľnými radikálmi, teda molekulami, ktoré bunkám spôsobujú oxidačný stres, potenciálne spôsobujú zápal a zohrávajú úlohu pri rakovine, srdcových chorobách a iných závažných ochoreniach. Nachádzajú sa vo väčšine ovocia a zeleniny. Aj uhorky sú nimi naplnené.

Antioxidanty zahŕňajú:

  • vitamín C
  • betakarotén
  • mangán
  • fisetín

4. Súvisí s chudnutím

„Voda s uhorkou môže byť užitočná aj pri chudnutí, ak ju pijete namiesto sladených nápojov," tvrdí Largeman-Rothová. 

Jedna tretina strednej uhorky má iba 10 kalórií. Nahradením sladených nápojov uhorkovou vodou výrazne znížite príjem kalórií. Okrem toho sú uhorky nízkoenergetické potraviny, pretože voda znižuje energetickú hustotu potravín.

Zaujme vás: Zarážajúci VEDĽAJŠÍ účinok vysokého krvného TLAKU: Súvis s MOZGOM!

Ako si pripraviť uhorkovú vodu?

Nakrájajte požadované množstvo uhorky na plátky a vložte ich do vody. Môžete dokonca použiť perlivú vodu a dochutiť ju mätou alebo citrusmi. Kombináciou citrónu a uhorky si vyrobíte ešte lahodnejší a chutnejší nápoj. 

„Vodu uchovávajte v chladničke, vydrží tam aj tri dni,“ uviedla na záver Largeman-Rothová.

Fotogaléria


Tagy:
voda zdravie uhorka

2022-08-03 13:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia