Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nezvyčajné DIÉTNE triky, ktoré skutočne FUNGUJÚ: Tieto spôsoby CHUDNUTIA zaberú bez námahy!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Vedci zistili, že ľudia, ktorí konzumujú pri príjemných melódiách v pozadí, prijmú až o neuveriteľných 54% jedla menej. Ak však nemáte na hudbu chuť, skúste niektorý z týchto diétnych trikov, ktoré sú podobne netypické – od balených sladkostí až po optické ilúzie.

 

Mať dobrú postavu by chcel mať snáď každý, no držať diéty alebo pravidelne cvičiť, to nie je pre každého. Ak patríte aj vy do tejto skupiny ľudí, tieto tipy sú pre vás ako stvorené, píše thesun.co.uk.

Čítajte tiež: K veľkému ROZŠÍRENIU kožnej RAKOVINY prispieva aj niečo INÉ ako len slnko: Toto ROZHODUJE!

Sledujte, čo jete

Zaveste si vedľa svojho jedálenského stola zrkadlo a budete si vyberať zdravšie jedlo, tvrdia vedci. Štúdia Journal of the Association for Consumer Research zistila, že ľudia konzumujúci v miestnosti so zrkadlami, v ktorých sa môžu vidieť, si vyberajú skôr zdravšie varianty jedál, napríklad ovocný šalát namiesto čokoládového koláča. Zjedia asi o tretinu menej ako v miestnosti bez zrkadiel.

Polievka na začiatok

Výber chutnej polievky pred hlavným jedlom zníži príjem kalórií o 20 percent, tvrdí Penn State University v USA. Vedci sa domnievajú, že polievka vás zasýti, čo znamená, že zjete menej hlavného jedla. Štúdia zistila, že na chudnutie je najlepší nízkokalorický zeleninový vývar, na rozdiel od ťažších krémových polievok.

Nezvyčajné DIÉTNE triky, ktoré
Zobraziť galériu (4)

Majte pri sebe balené cukríky

Ak sa chystáte podľahnúť pokušeniu a dopriať si nejakú maškrtu, potom vsaďte na balené sladkosti. Švajčiarska štúdia v časopise Appetite zistila, že tí, ktorí majú chuť na sladké, jedli o tretinu menej, keď boli dobroty zabalené. Účastníci štúdie zjedli v priemere päť nezabalených sladkostí v porovnaní s tri a pol zabalenými.

Používajte vanilkovú vôňu

Vôňa vanilky pomáha potláčať chuť do jedla. To znamená, že pri tejto aróme zjete menej sladkostí či vysokokalorických pokrmov. Jedna štúdia zistila, že ľudia, ktorí nosili náplasti s vôňou vanilky, stratili v priemere zhruba 3 kg za mesiac.

Kúpte si viacfarebné taniere

Uistite sa, že farba vášho jedla nie je zhodná s farbou tanierov. To vám pomôže zjesť menej. Výskum zistil, že ľudia zjedia o 30% viac cestovín v paradajkovej omáčke, keď boli podávné na červenom tanieri. Týka sa to však aj iných jedál. Ak chcete zjesť viac zeleniny, zvoľte zelené taniere.

Nezvyčajné DIÉTNE triky, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Vytvorte optickú ilúziu

Používajte menšie taniere a misky, aby si váš mozog myslel, že jete viac. Delboeufova optická ilúzia (keď sa dva rovnaké disky zdajú byť rozdielne veľkosti) spôsobuje, že pokrm na malom tanieri sa zdá byť väčší ako rovnaký objem jedla na veľkom tanieri. Jedna štúdia zistila, že ľudia si do väčších tanierov alebo misiek nalievajú o 9,9 % viac polievky.

Nejedzte pri sledovaní televízie

Sledovanie televízie alebo surfovanie po internete môže viesť k tomu, že zjete o tretinu viac. Keď sme rozptýlení, náš mozog neregistruje, čo jeme. To znamená, že zjeme viac, zistila štúdia Birminghamskej univerzity. Ľudia, ktorí nikdy nejedia pred televízorom, majú o 40 percent menšiu pravdepodobnosť, že budú obézni.

Na raňajky si dajte vajíčka

Ak si ráno dáte namiesto chleba alebo cereálií vajíčka, budete počas dňa jesť menej. Jedna americká štúdia zistila, že ženy, ktoré počas diéty uprednostnili vajíčka pred bagetami, schudli po šiestich týždňoch o 65 percent viac. Vedci sa domnievajú, že to je tým, lebo vajcia udržia ľudí dlhšie sýtych.

Nezvyčajné DIÉTNE triky, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Užite si spánok

Spánok o ďalšie dve hodiny navyše znamená, že denne zjete približne o 270 kalórií menej. Štúdia v časopise JAMA Internal Medicine zistila, že dobrovoľníci, ktorí spali šesť a pol hodiny v noci, jedli menej vďaka tomu, že si dopriali ďalší dvojhodinový spánok počas dňa.

Pri jedle seďte

Konzumácia vo vzpriamenej polohe vedie podľa odborníkov k väčšej spotrebe jedla. Štúdia americkej Cornell University zistila, že státie na večierkoch alebo jedenie „na stojáka“ v bufete spôsobuje prejedanie sa. Keď si sadnete za stôl, lepšie si uvedomíte, koľko si na tanier nakladáte.

Vypustite diétne nápoje

Ľudia, ktorí pijú šumivé diétne nápoje, majú obvykle väčší pás ako tí, ktorí ich nepijú. Vedci z Texaskej univerzity sledovali účastníkov viac ako desať rokov a zistili, že tí, ktorí pravidelne pijú diétne nápoje, majú o 70 percent väčší pás. Keď ľudia mali dve plechovky denne, viedlo to k 500-percentnému nárastu.

Vypnite kúrenie

Nočným stíšením termostatu ústredného kúrenia ušetríte nielen peniaze, ale aj nejaké to kilečko. Spánok v chladnejšej miestnosti pri 18°C ​​zrýchľuje metabolizmus a pomáha spaľovať viac tuku. Ak však zvýšite teplotu o 9 °C, môžete pribrať.

Viac o téme: ZdravieChudnutieDiétaPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9