Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

6 nezvyčajných spôsobov, ako SPÁLIŤ kalórie BEZ námahy: CHUDNUTIE pre LENIVCOV!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Skvelá správa pre tých, ktorí neholdujú tvrdej drine v posilňovni. Dá sa to aj inak! Kalórie totiž spálite aj činnosťami, o ktorých by to málokto povedal.

Všetci už dobre vedia, že kľúčom k dokonalej postave je zdravá strava a pravidelný pohyb. Dopomôžu vám k tomu aj iné triky, ktoré ocenia hlavne tí leniví! Ako sa píše na brightside.me, väčšina z nich nezaberie veľa času a keď sa budú vykonávať pravidelne, pomôžu vám zostať vo forme bez toho, aby ste trávili hodiny cvičením. Čo vám pomôže schudnúť?

Čítajte tiež: Populárny OLEJ vám môže ZACHRÁNIŤ život: Znižuje ŠANCU na vznik zákerných OCHORENÍ!

1. Horúca sprcha

Večerná sprcha či vaňa je príjemný spôsob, ako si oddýchnuť a odplaviť stres. Teraz sa ukazuje, že až jedna hodina strávená v horúcom kúpeli môže z vás "zmyť" aj kilá navyše. Keď sa umývate v teplej vode, vaše telo musí tvrdšie pracovať, aby si udržalo normálnu teplotu. A pri tejto činnosti spaľuje viac kalórií. Štúdie odhalila, že hodinovou relaxáciou vo vani sa zbavíte až 130 kalórií. 

6 nezvyčajných spôsobov, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Pitie studenej vody

Hydratácia je absolútne kľúčová pre celkové zdravie a pohodu. O výhodách pitia vlažnej vody sa popísalo už veľa, no pravdou zostáva, že ak ju pijete studenú, telo ju musí zohriať na telesnú teplotu. Tým sa naštartuje metabolizmus a vy začnete spaľovať kalórie.

3. Pričuchnutie k vanilke

Ak ste mali niekedy pocit, že samotná vôňa čerstvo upečených čokoládových sušienok môže spôsobiť, že priberiete, uľaví sa vám, keď zistíte, že niektoré pachy prispievajú k chudnutiu. Vedci zistili, že ľudia s nadváhou, ktorí nosili náplaste na kožu s vôňou vanilky, pociťovali menšiu chuť na sladké. Ak ich nechcete nosiť, rozhodnite sa pre parfum s touto vôňou. Okrem toho, že budete po nej príjemne voňať, potlačí aj chuť do jedla.

4. Vykonávanie domácich prác

Umývanie dlážky či riadu môže byť otravné, ale aj bežné domáce práce vám pomôžu schudnúť. Už 35-minútové čistenie kúpeľne spáli toľko kalórií ako 35-minútová chôdza na bežiacom páse. Ak upracete celý byt, nemusíte sa potiť v posilňovni.

6 nezvyčajných spôsobov, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

5. Pitie zeleného čaju

Zelený čaj je plný antioxidantov a okrem toho, že vďaka jeho popíjaniu bude vaša pleť vyzerať oveľa mladšie, spálite pritom efektívne aj kalórie. Keďže obsahuje kofeín a katechíny, naštartuje metabolizmus a pomôže telu ľahšie odbúrať tuk. Len jedna šálka zeleného čaju denne to nedokáže, štúdie ukázali, že potrebujete vypiť 3 až 5 pohárov denne, aby ste videli výsledky.

6. Znížte teplotu

Keď sa vonku ochladí, prirodzene chceme prikúriť, aby nám bolo teplejšie. Pravdou ale je, že chlad v miestnosti vám pomáha schudnúť. Rovnako ako popíjanie studenej vody, pobyt v chladnej izbe má výhody pri spaľovaní kalórií. Štúdie ukázali, že vystavenie sa nízkym teplotám prispieva k zníženiu hmotnosti.

Viac o téme: ZdravieChudnutiePrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9