Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Skrytý ZABIJAK, ktorý je za veľkým BRUCHOM: Tieto NÁPOJE zväčšujú pneumatiku v okolí pása

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Spočiatku neviditeľný, preto môže spôsobovať problémy. Ukladá sa v okolí orgánov a nenápadne tak vylučuje do vášho tela nebezpečné látky. Keď viscelárny tuk už naznačuje väčšie brucho, je naozaj zle.

Viscelárny tuk sa môže hromadiť okolo vnútorných orgánov, čo vedie k širšiemu obvodu pásu. Narúša funkčnosť tela a môže zvyšovať riziko vysokého krvného tlaku, mŕtvice a rakoviny čriev, ako upozorňuje express.co.uk. Obvod pása väčší ako 94 cm zvyčajne predstavuje škodlivé množstvo vnútorného tuku, ktoré sa takto prejaví aj navonok.

Čítajte tiež: Tieto POTRAVINY majú v horúčavách STOPKU: Budete sa po nich cítiť ešte HORŠIE

Na toto zabudnite

Viscelárneho tuku sa možno zbaviť jediným spôsobom. Zmenou stravovacích návykov.

„Ak chcete znížiť obvod brušného tuku, budete musieť spáliť viac kalórií (energie), ako skonzumujete,“ povedala narovinu dietologička Maya Aboukhaterová.

Podľa odborníčky je v prvom rade dôležité vylúčiť z jedálnička dva nápoje, ktoré prispievajú k viscelárnemu tuku. Patria sem športové nápoje a nápoje sladené cukrom. The global diabetes community potvrdzuje, že „športové nápoje zvyčajne obsahujú sladidlá“. Väčšina z nich patrí do „izotonickej“ kategórie, čo znamená, že môžu obsahovať štyri až päť vrchovatých lyžičiek cukru. Hoci to môže byť ideálne riešenie pre špičkových športovcov, ktorí potrebujú doplniť stratený cukor, o ktorý prišli kvôli profesionálnemu športu, pre ostatných ide len o ďalšie sladké nápoje.

Skrytý ZABIJAK, ktorý je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Aboukhaterová ich preto neodporúča. Ak sa chcete zbaviť brušného tuku, najlepšia je čistá voda.

Tieto potraviny ÁNO

Podľa odborníčky je veľmi dôležité tiež to, čím kŕmite svoje telo.

„Dbajte na to, aby ste sa stravovali vyvážene,“ povedala. „Snažte sa jesť aspoň päť porcií ovocia a zeleniny každý deň.“

Odporúča taktiež zvoliť mliečne výrobky s nízkym obsahom tuku a jesť viac fazule, strukovín, rýb a vajec. Pre tých, ktorí by sa chceli cítiť dlhšie sýti, aby ich nelákala chladnička, je odporúčané jesť viac bielkovín.

„Ak do svojich jedál zahrniete chudý zdroj bielkovín - napríklad biele kuracie mäso bez kože, zistíte, že nemáte taký hlad a budete jesť menej,“ uviedla dietologička.

Potraviny s bielkovinami:

  • Kuracie prsia
  • Tuniak
  • Makrela
  • Losos
  • Vajcia
  • Mlieko
  • Červená šošovica
  • Cícer
  • Hnedý chlieb
  • Orechy
  • Sója

Skrytý ZABIJAK, ktorý je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„A pamätajte si, že časť bielkovín je veľká asi ako vaša dlaň,“ upozornila Aboukhaterová, ktorá dodala zaujímavú vec, že s pribúdajúcimi rokmi potrebujeme menej kalórií, aby naše telo fungovalo dobre. „Zmeny našich hormónov spôsobujú, že začneme strácať svaly a priberať na tuku. To sťažuje udržanie zdravej hmotnosti, to však neznamená, že je to nemožné. V skutočnosti sú ľudia vo veku 65 rokov a viac zdravší ako ich predkovia a žijú dlhšie.“

Ako ešte viac podporiť stratu tuku?

Jedným z kľúčových spôsobov, ako ešte viac dopomôcť k strate nadbytočného tuku na bruchu, je popri úprave jedálnička začať cvičiť.  

„Akákoľvek forma cvičenia aspoň 30 minút denne je pre vás dobrá,“ uviedla Aboukhaterová a pokračuje, že ideálnou kombináciou je silový tréning a kardiovaskulárne cvičenie. „Preukázalo sa, že posilňovanie redukuje tuk okolo oblasti brucha.“

Viac o téme: BruchoTukNápojeViscelárny tuk
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9