Naštartujte CHUDNUTIE ako po masle: Podľa ODBORNÍČKY je dôležité niečo, o čom mnohí NEVEDIA!

Zdroj: gettyimages.com
2021-01-02 06:00:00

Začiatok nového roka je pre mnohých výzvou. Spája sa s pokusom o zhodenie nadbytočných kilogramov, ktoré sa na nás nalepili nielen počas vianočných sviatkov. Čo robiť, aby sme konečne uspeli a neboli to len sľuby?

Podľa odborníčky na výživu, ak chcete schudnúť, dôležitá je jedna vec. Nedodržiavať žiadne „zaručené“ diéty, ktoré deklarujú mínus 10 kíl za týždeň. Namiesto toho jedzte normálne, ako sa píše na thesun.co.uk. Hoci pohľad na váhu nie je príjemný a kíl sa chcete zbaviť čo najskôr, nie je to riešenie. 

Čítajte tiež: Príznak KORONAVÍRUSU, ktorý môžete PREHLIADNUŤ: Ľahko si ho POMÝLIŤ s angínou!

Žiadne diéty a detoxikácie

Výživová poradkyňa Colleen Christensenová hovorí NIE všetkým diétam, očistám a iným detoxikačným programom. Na svojej instagramovej stránke, kde má až 169-tisíc sledovateľov, upozorňuje ostatných, že veľké obmedzovanie sa v stravovaní vás dostane len do začarovaného kruhu. Síce schudnete, ale keďže sa to nedá dodržiavať dlhodobo, neskôr naberiete kilá naspäť. A to nie je všetko. Priberiete ešte viac, než ste mali predtým.

„Ak vás zaujíma, čo robiť, aby ste schudli, tu je moja odpoveď: jedzte normálne. Nemusíte dodržiavať šialené diéty alebo očistu pomocou ovocných či zeleninových džúsov, aby ste sa zbavili kíl, ktoré sa na vás prilepili. Tie nezdravé dobroty, ktoré ste zjedli, nie sú jedmi. Navyše, máme pečeň, obličky a ďalšie orgány, ktoré robia výbornú prácu a postarajú sa o detoxikáciu. A ak chcete do seba dostávať čisté produkty, treba poriadne zmyť nečistoty z plodov, ktoré si dáte na tanier,“ radí výživová špecialistka.

Prijmite svoje telo také, aké je

Taktiež odporúča, aby ste jedli normálne a v jedálničku mali len dobré jedlo. Ako dodáva, vianočné jedlo netreba považovať za niečo zlé. Namiesto toho by sa malo považovať za „súčasť tohto rozprávkového života, ktorý žijeme“.  

Podľa odborníčky si treba uvedomiť, že vyvážená strava zahŕňa časové obdobia, kedy sa jednoducho budete viac prejedať a doprajete si. Treba len počúvať svoje telo a mať ho rado také, aké je. Až vtedy, keď ho prijmete také, aké je, pôjde chudnutie ako po masle bez toho, aby ste dodržiavali nejaké diéty alebo očistu. Hlavné je tiež to, prestať používať jedlo na kontrolu svojich emócií. 

„Môžete sa prestať naučiť nenávidieť telo, ktoré máte,“ tvrdí Colleen, ktorá vyzdvihuje tento kľúč k úspešnému chudnutiu. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie chudnutie

2021-01-02 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia