Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SKRYTÍ nepriatelia, kvôli ktorým nezapnete nohavice: Čo môže byť za PNEUMATIKOU okolo bruška!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nahromadený tuk okolo pása nevyzerá práve esteticky. Nejde však len o to. Zvnútra sa môže usádzať okolo čriev a pečene, čo môže byť nebezpečné. Aj keď na prvý pohľad sa môže zdať bacuľaté bruško neškodné, realita je iná.

Dokonca aj štíhli ľudia sa môžu trápiť s vnútrobrušným tukom a ani o tom nevedia. Najčastejšie sa s ním však stretávame u ľudí, u ktorých je viditeľný aj zvonka v podobe väčšieho bruška, konštatuje portál brightside.me

Čítajte tiež: STOP nosovým kvapkám: Jedinečný trik, ako uvoľniť upchatý nos za 20 sekúnd

1. Stres je prvá vec, ktorá má vnútrobrušný tuk na svedomí

Keď máme obavy a sme v strese, telo uvoľňuje stresový hormón kortizol. Ten podporuje hromadenie tuku v oblasti žalúdka, a hoci môže dodať energiu, môže tiež viesť k nárastu hmotnosti. Stresové hormóny spôsobujú zvýšenie chuti do jedla, telo nedokáže chudnúť.

2. Telo sa vám snaží povedať, že niečo nie je v poriadku

Extra tuk okolo pása môže súvisieť s niekoľkými zdravotnými problémami. Tukové bunky produkujú hormóny, aby informovali telo o tom, koľko tuku je uloženého v tele. Jeden z týchto hormónov, známy ako leptín, môže ovplyvniť reprodukčný systém a zhoršiť plodnosť. Tuk visiaci nad pásom vašich džínsov môže byť tiež znakom metabolickej poruchy alebo vysokého krvného tlaku.

SKRYTÍ nepriatelia, kvôli ktorým
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Bacuľaté brucho môžu mať na svedomí bezsenné noci

Keď sme nevyspatí, máme tendenciu jesť viac cukru a máme menšiu motiváciu cvičiť. Nedostatok spánku zvyšuje hladinu stresu a túžbu po nezdravom jedle.

4. Zbytočné „faldy“ si vytvárame tesným oblečením

Ak sa vám nad nohavicami či sukňou vytvorí nevábny tukový vankúšik, znamená to, že je vám oblečenie príliš tesné a nie je to iba estetický, ale aj zdravotný problém. Dávajte si pozor aj na príliš obtiahnuté legíny, tie vám môžu vytvoriť tukové vankúše na nohách. Spomaľujú prietok krvi a tým spôsobujú tukové vankúšiky. Na vine sú aj prstene alebo tesné náramky na rukách. Vyvarujte sa toho!

Ako sa zbaviť pneumatiky na bruchu?

  1. Pridajte do svojho denného menu esenciálne mastné kyseliny, aby ste zlepšili metabolizmus. Skvelým zdrojom sú orechy, ryby, olivový olej a zelenina.
  2. Cvičte! Ideálna je kombinácia kardio a silového tréningu, ktorý vám nielen dodá energiu, ale pomôže vám aj zmenšiť pneumatiku okolo pása.
  3. Ovládajte držanie tela. Čím rovnejšie stojíte, tým menej brušného tuku ukazujete okoliu. Na to, aby ste dokázali telo správne držať, musíte počas celého dňa zapájať svaly. Tým v końečnom dôsledku schudnete.
  4. Zaobstarajte si oblečenie vhodnej veľkosti a správne doplnky. Ideálne sú nohavice s vyšším pásom, ktoré aspoň vizuálne zakryjú bacuľaté bruško. Telo sa vám poďakuje aj za prsteň, ktorý nemusíte hľadať zarezaný medzi tukovými vankúšikmi na prste.
Viac o téme: ZdravieBruchoChudnutiePrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9