Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

"Presexujte" sa k dokonalej postave: Títo ľudia spália pri intímnych chvíľach viac KALÓRIÍ!

Zobraziť galériu (2)

Rôzne diéty a každodenné cvičenie môžu byť cestou, ako sa priblížiť k štíhlej postave. Ide to aj jednoduchšie! Výborným miestom, ktoré sa môže premeniť na posilňovňu, je posteľ a sex s vaším partnerom. Niektorí si však užívajú väčšie benefity a spália viac kalórií ako ostatní. 

Efektívnejšie ako korčulovanie

Mnohí vnímajú posteľ len ako jediné miesto oddychu. Veľká škoda! Ak nechcete mať na bruchu veľkú pneumatiku, treba zmeniť záľubu v prospech. Sex už dávno nie je žiadne tabu, pred ktorým sa treba pohoršovať. Ide o úplne normálnu vec, ktorá má navyše množstvo zdravotných výhod na ľudský organizmus. Samozrejme, ak ide len o päť- či desaťminútovú záležitosť za dverami spálne, ťažko hovoriť vôbec o nejakých účinkoch. 

Čítajte tiež: Prečo by ste mali zvážiť pitie PIVA? Nečakaný vplyv obľúbeného nápoja na sexuálny život

Ak si milovanie budete dlhšie užívať, máte k dispozícii jednu z najefektívnejších aktivít na spálenie prebytočných kalórií. Dokonca sa hovorí, že je efektívnejšia ako korčuľovanie či bicyklovanie. Prečo si nedopriať vášnivé milovanie, ktoré navodzuje príjemné pocity a príjemným benefitom je pevné zdravie a spálené kalórie? 

Viac kalórii v tejto polohe

Odborníci tvrdia, že len niektorí vyťažia z tejto príjemnej činnosti maximum a spália viac ako ostatní! Štúdie ukázali, že tí, ktorí sú v misionárskej polohe hore, si najviac vychutnajú potešenie i stratu kalórií, ako sa uvádza na medicaldaily.com. U nich je fyzická intenzita sexu výrazne zvýšená. 

Vedci prvýkrát opísali sex ako ľahké cvičenie v roku 1984 v Archíve internej medicíny. V nasledujúcich desaťročiach potom prišlo niekoľko štúdií, ktoré ukázali, ako môžu intímne hrátky v posteli podporiť zdravie - od zlepšenia imunitného systému, krvného tlaku až po chudnutie.

Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Štúdia z roku 2013 zase poskytla podrobnejšiu výhodu pohlavia u mužov a žien. Vedci z Quebecskej univerzity v Montreale zistili, že počas predohry, pohlavného styku a orgazmu spálili muži 101 kalórií, zatiaľ čo u žien to bolo 69,1 kalórií, ako sa uvádza na businessinsider.com.au.

Ak sex trvá dlhšie, vedecký tím povedal, že muži môžu spáliť priemerne 4,2 kalórií za minútu a 3,1 kalórií za minútu je to u žien. Je to však rôzne a môže sa to meniť podľa toho, kto je aktívnejší v posteli. Tí, ktorí sú na vrchole zvyčajne vydajú viac pohybu, vydajú viac energie a tým pádom majú väčšiu stratu kalórií. Ak sa pri sexe potíte, ide o dobrý znak toho, že telo vydáva viac úsilia, ako tvrdí Antony Karelis, spoluautor štúdie a profesor na Quebeckej univerzite.

Páry sa môžu tešiť z rovnakých výhod sexu vtedy, ak sa striedajú. Ten, kto chce spáliť viac kalórií, by sa mal ujať vedenia a byť na vrchole! Ako dodal odborník, niektoré štúdie naznačujú, že pravidelný sex by tiež mohol znížiť riziko srdcových chorôb. Aby toho nebolo málo, tí, ktorí pravidelne mávajú orgazmus, vraj budú žiť dlhšie!

Cvičenie pred sexom

Debby Herbenicková, profesorka sexuálneho a reprodukčného zdravia na Indickej univerzite verejného zdravotníctva v Indiane tvrdí, že by ľudia mali ešte pred intímnymi chvíľkami so svojím partnerom zahájiť cvičenie. Cvičenie môže zvýšiť vzrušenie, tým aj potešenie a lepší sexuálny zážitok. Koniec koncov, na „konte“ budete mať ešte viac spálených kalórií!

Viac o téme: ZdravieSexChudnutiePrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9