Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Speváčka Adele šokovala svojou štíhlou postavou: Jej lekárka prezradila tajomstvo úspechu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

Zaslúži si obdiv nielen pre to, čo dokázala v hudobnom priemysle. Speváčka Adele má na „konte“ aj iný úspech. Podarilo sa jej schudnúť až 44 kilogramov, čoho dôkazom sú jej fotografie so schudnutou postavou, ktoré obleteli celý svet. Ako to dokázala?

Jej lekárka prezradil tipy, ako na úspešné chudnutie a udržanie si svojej hmotnosti. Adele je živým dôkazom toho, že všetko sa dá, keď človek chce! Aké je tajomstvo jej úspechu podľa usmagazine.com?

Čítajte tiež: Prečo trpíte, keď si môžete pomôcť sami? TRIKY, ako sa zbaviť bolestí KĹBOV v pohodlí domova

Ocenenie Grammy získala až 15-krát! Speváčka Adele je známa tým, že píše piesne a balady, ktoré sú zvyčajne o stratenej láske, zlomenom srdci či hľadaním vlastnej osobnosti. Charakteristickým ju robí jej jedinečný hlas, ktorý vie dostať počas spievania do závratných výšin. Nejeden z nás má pri počutí jej piesní až zimomriavky.

Nie je to len o hmotnosti

Speváčka sa vrhla na chudnutie! Žiadne veľké hladovanie, odriekanie mnohých jedál a celé hodiny denne strávené v posilňovni. Adele prekvapila svet svojimi fotografiami, na ktorých sa začala objavovať čoraz schudnutejšia. Najväčšie prekvapenie však prišlo po tom, čo sa začiatkom mája po dlhšej dobe objavila fotografia jej postavy, kde bola úplne štíhla. Po jej zverejnení jej lekárka Dr. Dominique Fradin-Readová odhalila, ako sa speváčke podarilo získať štíhlu postavu. Ide o certifikovanú lekárku v oblasti preventívnej medicíny, ktorá sa taktiež venuje starnutiu a má vysokoškolské vzdelanie vo výžive. 

Najnovšia fotografia, na ktorej sa Adele objavila štíhlejšia ako kedykoľvek predtým! (FOTO: profimedia.sk)
Zobraziť galériu (3)
Najnovšia fotografia, na ktorej sa Adele objavila štíhlejšia ako kedykoľvek predtým! (FOTO: profimedia.sk)  (Zdroj: profimedia.sk)

„Pacientom vždy poviem, že pokiaľ ide o chudnutie, strava a cvičenie nebudú vo väčšine prípadov stačiť. Veľa pacientov, ktorí k nám prišli, schudlo, ale nakoniec získali kilá naspäť. Aby bolo chudnutie úspešné a udržateľné, musíme sa pozerať na celého človeka a nielen sa zaoberať hmotnosťou,“ upozorňuje lekárka. 

Dôležité sú metabolické funkcie

Odborníčka kombinuje všetko nástroje a metódy v terapii, počnúc najprirodzenejšími prístupmi a zmenami životného štýlu, doplnkami výživy, až po odporúčanie peptidov, vyváženie hormónov a predpisovanie liekov tak, aby to vyhovovalo každému pacientovi.

Podľa nej je dôležité pozrieť sa na metabolické funkcie. Napríklad, začína sa u pacienta vyvíjať inzulínová rezistencia? Treba sa pozrieť na hormóny, čo je dôležitá súčasť prírastku hmotnosti pri menopauze. Taktiež hladiny štítnej žľazy a kortizolu, aké má človek zvyky – prečo sa cez deň drží a v noci vyjedá chladničku, hodnotí sa stres, spánok, nálada a duševné zdravie. Keď sa na toto všetko lekár pozrie, až potom sa začína s plánovaním stravy a cvičenia. Vtedy je záruka toho, že to bude fungovať. 

Z Adele je po zhodení kilogramov úplne iná žena. (FOTO: profimedia.sk)
Zobraziť galériu (3)
Z Adele je po zhodení kilogramov úplne iná žena. (FOTO: profimedia.sk)  (Zdroj: gettyimages.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Hoci detaily, ako to vyzeralo u Adele nie sú známe, keďže lekárka prísne tají informácie o svojich pacientoch, takto podobne sa pristupovalo aj v jej prípade.

Fradin-Readová navrhla stravu zloženú z potravín bohatých na živiny ako bielkoviny, dobré tuky, dobré uhľohydráty, mliečne výrobky a niekoľko pohárikov vína týždenne. Zelená zelenina by podľa lekárky mala zaberať približne dve tretiny taniera. Jedna tretina by mali byť bielkoviny, zatiaľ čo zostávajúci priestor patrí sacharidom. Taktiež navrhuje dodržiavanie stredomorskej stravy, hoci je potrebné sa zamerať na rovnováhu, personalizáciu a flexibilitu. 

Viac o téme: ZdravieChudnutieAdele
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9