Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

S chudnutím môžete začať už dnes: 5 tipov, ako zatočiť s tukovými vankúšikmi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: foto: shutterstock.com)

Trápia vás prebytočné kilá? Neodkladajte chudnutie na najbližší pondelok, ideálny termín neexistuje! Najlepšie je začať hneď teraz. Základom je skonzumovať menej kalórií ako zvyčajne a pridať pravidelnú pohybovú aktivitu. Určite sa však oplatí staviť aj na pomocníkov, ktorí zamedzujú ukladaniu tukových zásob, regulujú metabolizmus či prispievajú k udržaniu optimálnej hladiny cukru v krvi. Kde ich hľadať?

Zelený čaj – stávka na istotu

Je také jednoduché pripraviť si šálku zeleného čaju. Jeho účinky sú overené stáročiami a nestráca na obľúbenosti. Ak ho zaradíte do svojho chudnúceho plánu, získate silného spojenca, ktorý podľa viacerých výskumov obsahuje bioaktívne látky – kofeín a EGCG. Podieľajú sa na zvyšovaní hladiny práve tých hormónov, ktoré majú na svedomí štiepenie tukov a urýchlenie metabolizmu. Navyše  zelený čaj podporuje termogenézu a prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu a cukru v krvi.

Účinná zelená káva

Zelená káva nie je žiadnou špeciálnou odrodou kávy. Najčastejšie ide o nepraženú Arabicu, ktorá vďaka tomu, že nie je vystavená vysokej teplote, si v sebe uchováva viac prospešných zložiek. Jednou z nich je kyselina chlorogénová (CGA), ktorá pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a zabraňuje prudkým výkyvom. Pripisuje sa jej aj schopnosť očistiť pečeň od tuku, zlepšiť hladinu cholesterolu a výskumy potvrdzujú, že dokáže znížiť tlak. Zelenú kávu obsahujú aj kvalitné výživové doplnky podporujúce chudnutie, ako napríklad Garsin.

S chudnutím môžete začať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: shutterstock.com)
Obľúbený L-karnitín

L-karnitín, najčastejšie v podobe výživového doplnku, je medzi chudnúcimi ľuďmi a športovcami jedným z najväčších trendov. Význam L-karnitínu spočíva predovšetkým v metabolizme tukov, teda v ich spaľovaní a dodávaní energie do srdca, pečene, svalov a ďalších dôležitých orgánov. Ak sa chystáte počas diéty aj cvičiť, L-karnitín podporí vašu výkonnosť, silu a ochráni svaly pred zranením. Prirodzene sa vyskytuje najmä v tmavom mäse – hovädzine, jahňacine a vo zverine.

Zoznámte sa s CLA

CLA, inak aj konjugovaná kyselina linolová, je esenciálnou mastnou kyselinou, ktorú ľudský organizmus nedokáže vytvoriť a sme odkázaní na jej príjem zo stravy. Síce nemá účinky termogenézy, no stimuluje rozpad tukov a zabraňuje ukladaniu tuku prijatého zo stravy do tukových buniek. Miesto toho tuk smeruje priamo do buniek, kde sa využíva ako forma energie. Užívaním CLA podporíte rast svalovej hmoty a tak zvýšite svoj energetický výdaj. Nachádza sa v hovädzom mäse, mliečnych výrobkoch a vo výživových doplnkoch.

Ovocie z Ázie

Garcinia cambodia je ovocie z Juhovýchodnej Ázie. Svojím tvarom sa ponáša na tekvicu, no veľkosťou je ako pomaranč. Už po mnohé stáročia je v ajurvéde známa ako plod určený na chudnutie a ozdravenie tráviaceho traktu. Garcinii sa pripisuje schopnosť potlačiť chuť na jedlo a udržať hladinu cukru a cholesterolu v optimálnych hodnotách. Môže za to vyšší obsah kyseliny hydroxycitrónovej (HCA), ktorá zlepšuje schopnosť tela využívať tuk ako palivo a podporuje tvorbu sérotonínu, ktorý nás dostane do lepšej nálady a na rabovanie chladničky tak ani nepomyslíme.

Doprajte si všetko v jednom

Chcete využívať uvedených pomocníkov naplno, ale máte problém s úpravou stravy či jedením rôznych výživových doplnkov? Vďaka komplexnému výživovému doplnku Garsin môžete mať všetko v jednej kapsule naraz. Obsahuje aktívne látky na podporu metabolizmu tukov a kontrolu telesnej hmotnosti a tak prospieva vášmu chudnúcemu procesu. Medzi jeho zložkami nájdete zelenú kávu, zelený čaj, Garciniu cambodia, CLA, L-karnitín a navyše aj antioxidanty v podobe vitamínu C a výťažku z plodov Acai berry. Stačia 2 kapsuly denne a aj toto praktické riešenie s bohatým zložením môže podporiť vašu novú zdravšiu životosprávu.

SPOZNAJTE GARSIN A JEHO ÚČINKY

 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9