Branislav na FOTO sa vďaka metóde z roku 1935 zmenil na siláka: Stačí 15 minút denne

Branislav Šipikal. Foto: reprofoto TV Markíza/Reflex
Zdroj: reprofoto TV Markíza/Reflex
2019-01-08 11:00:00

Pred pár rokmi vážil vyše sto kíl, nevládal dobehnúť na električku a nebol spokojný s tým, ako sa cíti a ako vyzerá. Dnes je všetko inak. Vďaka pokladu, ktorý našiel na povale svojej babky, sa týždeň po týždni zmenil na atléta.

V roku 2010 nastal v živote Branislava Šipikala z Bratislavy zásadný zlom. Nezdravé stravovanie a sedavý životný štýl sa podpísali na jeho vzhľade natoľko, že so sebou prestal byť spokojný. Všetko sa zmenilo po tom, ako objavil na povale v dome jeho babky zabudnutý poklad – inzerát z roku 1935, ktorý sľuboval veľké svaly už za 24 hodín, približuje v reportáži magazínu Reflex na TV Markíza.

Čítajte viac: Potraviny s diabolským účinkom: Neverili by ste, čo v tele spúšťajú už po prvom súste!

Bombastický titulok  Bratislavčana neodradil a čítal ďalej. Zaujalo ho, na čo všetko by mal podľa starých metód brať človek ohľad v snahe zoceliť svoje telo. Okrem pútavého inzerátu našiel aj staré skriptá, v ktorých boli podrobne opísané cviky z prvej polovice 20. storočia.

Čítajte viac: Vypite tento nápoj pred ôsmou hodinou ráno: Zlikviduje tuk v najproblematickejšej časti tela!

V skriptách sa dočítal, ako funguje ľudské bunka, sústava orgánov a akým spôsobom možno vitalizovať telesné funkcie. Podľa starých metód vraj postačí 15 minút denne na to, aby človek dostal svoje telo do lepšej formy aj po vnútornej stránke. Starí majstri svalovej kultúry z éry našich pradedov kládli podľa slov Branislava veľký dôraz na dych, chrbticu, kĺby, ozdravenie čriev, pečene. Až potom sa venovali pestovaniu svalov.

Kilogramy strácal príliš rýchlo

Ako ďalej dopĺňa silák z Bratislavy, v úvode svojej zmeny životného štýlu urobil chybu. Podarilo sa mu totiž zhodiť až deväť kilogramov za 14 dní. Začal totiž extrémne cvičiť a radikálne zmenil stravu. Dnes hovorí, že by druhýkrát postupoval pomalšie. Rýchle premeny totiž nie sú najlepšími krokmi k trvalej zmene.

Z pôvodnej váhy si dnes Branislav môže odrátať viac než 25 kilogramov a svaly má ako z ocele. „Veľmi sa mi zlepšila kvalita života. Som psychicky pokojnejší človek, vyrovnanejší, viac vládzem, dobehnem aj na električku, lepšie sa mi dýcha... celkovo sa cítim lepšie,“ poznamenáva.

Z cvikov, ktorým sa podučil z odporúčaní starých atlétov, dokonca vyvinul vlastnú metódu, ktorú prispôsobil modernému životu. Cvičí bez ťažkého náradia, len s váhou vlastného tela. Ako dodáva, tieto metódy sú vhodné napríklad pre ľudí, ktorí nechcú chodiť do posilňovne a radšej cvičia sami, v súkromí. Výsledkom síce nie sú obrovské svaly, ale pevné a silné telo zvonka i zvnútra.

Fotogaléria


Tagy:
cvičenie chudnutie svaly Branislav Šipikal

2019-01-08 11:00:00  |  Foto: reprofoto TV Markíza/Reflex, archív B. Šipikal  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia