Zhadzujte kilá pozeraním televízie: Rebríček najlepších hororových spaľovačov kalórií!

Zdroj: gettyimages.com
2018-10-31 12:00:00

Stačí pozerať televíziu a schudnete! Hoci na prvý pohľad môže ísť o nezmysel, vedci zistili, že sa stačí zamerať na jeden filmový žáner a spálite kalórie. Obzvlášť dnes to môžete vyskúšať na vlastnej koži!

Každý chudne iným spôsobom. Niektorí si dajú dlhšiu prechádzku, iní zájdu do posilňovne. V oboch prípadoch ide o účinný spôsob, ako sa zbaviť prebytočných kíl. Ak k tomu pridáte zdravé potraviny a pozriete si film, ešte viac kalórií pôjde dole!

Nie však hociaký film má spomínaný účinok! Dajte prednosť hororu. Že nejde o výmysel svedčí výskum, ktorý zrealizovali vedci z Univerzity vo Westministri. Keďže sa blíži Halloween, máte jedinečnú príležitosť vyskúšať túto kurióznu diétu!

Čítajte tiež: Hlieny ako detektor ochorenia: Pozrite sa, čo signalizuje ich farba!

Horory pália kalórie

Vo svojej štúdii sa vedci zamerali na spotrebu energie v súvislosti s pozeraním filmov a televízie. U filmových fanúšikov pri sledovaní vybraných snímok zaznamenávali tlkot srdca, príjem kyslíka a vylučovanie oxidu uhličitého. Výsledky boli prekvapivé! Zistili, že pocity strachu, ktoré aktivujú adrenalín a zrýchľujú metabolizmus, počas 90 minút môžu spáliť 113 kalórií, čo sa rovná 30 minútam chôdze. Tak sa potvrdilo, že sledovanie hororov páli kalórie, ako uvádza na telegraph.co.uk.

Je to lepšie ako prechádza

Aby toho nebolo málo, vedci prišli na to, že sledovanie hororových filmov je dokonca na výdaj energie ešte vhodnejšie ako prechádzka. Dôvodom je zrýchlenie srdcovej činnosti a pulzu. Krv v tele prúdi rýchlejšie, čím sa do tela vyplavuje adrenalín. Adrenalín následne redukuje apetít a chuť do jedla a tiež zrýchľuje metabolizmus. Aj preto pozeraním hororov spálite viac kalórii ako napríklad pri komédiách či romantických filmoch.

"Adrenalín dokáže znížiť apetít, zrýchliť metabolizmus a aj páliť kalórie," potvrdil vedúci štúdie Richard Mackenzie z University of Westminster.

Ja zaujímavé, že aj keď sa sledovanie televízie nepovažuje za aktívne, v porovnaní so stavom absolútneho pokoja spálite viac kalórií. Ľudské telo funguje pri sledovaní televízie intenzívnejšie, ako za nečinnosti.

Ktoré horory sú najlepšie?

Samozrejme, že záleží od toho, aký horor sledujete a ako veľmi sa bojíte. Spáliť môžete až 184 kalórií, čo je približne energetická hodnota jednej čokoládovej tyčinky.

Rebríček najlepších hororových spaľovačov kalórií podľa University of Westminster:

1. Osvietenie (1980) - 184 kalórií

Trajler k filmu Osvietenie:



2. Čeľuste (1975) - 161 kalórií

Trajler k filmu Čeľuste:



3. Vyháňač diabla (1973) - 158 kalórií

Trajler k filmu Vyháňač diabla:



4. Votrelec (1979) - 152 kalórií

Trajler k filmu Votrelec:


5. Saw: Hra o prežitie (2004) - 133 kalórií

Trajler k filmu Saw: Hra o prežitie:


6. Nočná mora v Elm Street (1984) - 118 kalórií

Trajler k filmu Nočná mora v Elm Street:


7. Paranormal Activity (2007) - 111 kalórií
8. Záhada Blair Witch (1999) - 105 kalórií
9. Texaský masaker motorovou pílou (1974) - 107 kalórií
10. [Rec] (2007) - 101 kalórií


Tagy:
zdravie spaľovanie chudnutie kalórie horory

2018-10-31 12:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia