Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čo spraví už jeden zhodený kilogram s naším telom? Takto zareaguje!

Už po prvom zhodenom kilograme sa budú diať vo vašom tele veľké zmeny!
Už po prvom zhodenom kilograme sa budú diať vo vašom tele veľké zmeny! (Zdroj: thinkstock.com)

Obezita je v súčasnosti jedným z najväčších rizík na svete. Nevyhýba sa žiadnej vekovej kategórii, trápi ľudí na každom kontinente a sú s ňou spojené rôzne ďalšie choroby a zdravotné problémy.

A pritom, vo väčšine prípadov, by sme sa jej mohli čiastočne alebo aj úplne vyhnúť. Prečo je teda strašiakom a trápi ľudstvo po psychickej aj fyzickej stránke?

Jediným problémom je človek sám. Pohodlie, chuť na jedlo a lenivosť sú faktory, ktoré je veľmi ťažké poraziť. Pevnú vôľu má len málokto. Kto ju však nájde, porazí démona menom obezita a prinavráti si šťastný a plnohodnotný život.

Zbavte svoje telo utrpenia

Odstrániť prvý kilogram je najťažšie, pretože každý začiatok býva náročný. Ako zareaguje vaše telo, keď odstránite prvé kilo? Je to úľava? Alebo nič nepocítite? 
 
Je potrebné si uvedomiť, že pri nadváhe trpí celé telo. V ohrození je srdce, bez ktorého jednoducho nemôže žiť nikto. Ak sa mu nedostáva dostatočnej pozornosti a neprekrvuje sa tak, ako by malo, môže to mať ďalekosiahle následky. 

Cievami preteká krv, ktorá potrebuje mať voľnú cestu. V obéznom tele má však veľmi ťažkú úlohu, keďže cievy sú upchaté tukom. Z toho dôvodu je pre krv enormne ťažké prúdiť v tele. To musí vynaložiť viac úsilia a týmto spôsobom vzniká vysoký krvný tlak - strašiak, ktorý zo začiatku nebolí. 


Ako často by sme naozaj mali? Správne sprchovanie v skutočnosti vyzerá takto!


Vysoký krvný tlak majú väčšinou ľudia s nadváhou. Jeho zníženie nie je vôbec ťažké - je len potrebné stanoviť si hlavné priority. Pre začiatok celkom postačí obmedziť soľ, korenie a mastné jedlá. Zdá sa to síce jednoduché, no pre "gurmánov" je to nadľudská úloha. Zvyk je železná košeľa a len málokto je ochotný sa vzdať svojich návykov. Najmä keď sú ešte také chutné...

Srdce sa vám poďakuje

Hypertenzia je však varovným prstom a každý človek by pri nej mal prehodnotiť svoje priority. Zmena jedálnička a viac pohybu urobia zázraky. Akonáhle sa vám podarí presiahnuť prvú métu prvého kilogramu, možno to na svojom tele neuvidíte, vaše srdce vám ale bude skutočne vďačné. 

Krv bude mať väčšiu šancu "predrať" sa cievami, bude sa vám lepšie dýchať, odľahčíte celé telo a vaša myseľ dostane novú šancu. Šanca na ďalšie zníženie hmotnosti sa vám po prvom zhodenom kilograme bude zdať dosiahnuteľnejšia. 
 
Ide stále o rovnakú pesničku. Bude vám ju hovoriť váš lekár, dočítate sa o nej v špecializovaných časopisoch aj na internete. Ale je to naozaj pravda. Iba úpravou stravy a aktívnym životným štýlom môžete dosiahnuť zmenu. Je to často používané klišé, v ktorom je však ukrytá čistá pravda.  
 
Postupné znižovanie váhy dodá vášmu sebavedomiu nový štart. Prvý kilogram dolu odbúra aj tie posledné zábrany a pochybnosti.

Vyskúšajte to na sebe. Pár rýchlych prechádzok na čerstvom vzduchu, zeleninové smoothie na raňajky a večere bez čokoládových tyčiniek. Okrem úbytku prvého kilogramu zbadáte do niekoľkých dní zmenu aj na svojej pleti. Prečistíte si póry, ktoré môžu ľahšie dýchať. Tvár dostane žiarivejší nádych a môžete predísť tvorbe akné (v prípade, že ho nemáte z iných dôvodov).

Celé telo bude vďačné, pretože obezita je nebezpečná. A nie sú to len plané reči.

Čítajte tiež: Táto potravina je tajným kľúčom k dlhovekosti: Dlhý život a pevné zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9