Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krásne vytvarované brucho bez tuku: Takto to Martina dosiahla!

Ak túžite po vyšportovanom brucho s minimom tuku, zmeňte jedálniček a pridajte viac pohybu. Zobraziť galériu (4)
Ak túžite po vyšportovanom brucho s minimom tuku, zmeňte jedálniček a pridajte viac pohybu. (Zdroj: profimedia.sk)

Ďalšia žena sa rozhodla zatočiť s pohodlným životným štýlom a vydala sa na cestu za dokonalým telom! Úspešne dobehla do cieľa a dnes sa chváli spevneným telom s minimom tukových vankúšikov. Ako sa jej to podarilo?

V súčasnosti je málo odvážnych ľudí, ktorí sú schopní vyjsť zo svojej komfortnej zóny a spraviť niečo pre svoje telo a hlavne zdravie. Uponáhľaná doba a hektický životný štýl nás nútia po celý deň sa nezastaviť, preto máme málo času na výživné jedlo. Výsledok? Riešime to rýchlym občerstvením a keď prídeme po náročnom dni domov, málokto pomyslí na cvičenie. Dvadsaťštyriročná Martina však medzi týchto ľudí nepatrí!

Skoncovala s pohodlím a minimum pohybu a vydala sa na cestu za pevnejším zdravím a vyšportovaným telom. Výsledok je úžasný! Rozhodnutie, začať sa zdravo stravovať a chudnúť, bolo už od začiatku jasné.

„Rozhodla som sa, pretože, ako každý, som chcela schudnúť. Ale hlavným dôvodom bolo naučiť sa správne stravovať, spevniť postavu a prispôsobiť stravu k tréningom. Začala som trénovať thajský box a doplnila som to behom, ktorý ma veľmi začal baviť,“ začína svoj príbeh mladá žena.

Martina je dôkazom, čo dokáže s telom spraviť zdravá strava a pravidelný pohyb (Foto: red)
Zobraziť galériu (4)
Martina je dôkazom, čo dokáže s telom spraviť zdravá strava a pravidelný pohyb (Foto: red)  (Zdroj: red)

Začiatky nového stravovacieho režimu

Pre takmer každého, kto mení svoj jedálniček, je veľmi ťažké zvyknúť si na nové jedlá a čo je hlavné, dodržiavať zdravé zásady stravovania. Martina to však zvládla, aj keď príprava jedál jej na začiatku trvala o niečo dlhšie.

„Výživový plán som mala zostavený na mieru a prispôsobený k tréningom a behu. Stravujem  sa šesťkrát do dňa v menších porciách, na čo som bola doteraz zvyknutá. Jedálniček mám zostavený z potravín, ktoré mi chutia, ich príprava trvá krátko a sú ľahko stráviteľné. Zo začiatku mi trvala príprava dlhšie, ale teraz mi to ide od ruky,“ pokračuje Martina.


Rana pre milovníkov olivového oleja: Je skutočne taký zdravý ako sa hovorí?


Nižšia hmotnosť, viac energie a zmena postavy

Prvé zmeny si mladá ambiciózna ženy všimla už po týždni. Hmotnosť jej hneď klesla na tú cieľovú. Po prvom mesiaci sa cítila oveľa lepšie, mala viac energie a postava sa jej začala meniť.

„Ale ešte stále mám čo zdokonaľovať. Ale hlavné je, že ma to baví a je to môj životný štýl. Bez športu a správnej stravy si to už neviem ani predstaviť,“ dodala.

Dala sa na beh a už zožala prvé úspechy. (Foto: red)
Zobraziť galériu (4)
Dala sa na beh a už zožala prvé úspechy. (Foto: red)  (Zdroj: red)

Okolie na jej zmenu životného štýlu reagovalo pozitívne, pričom najviac ju podporoval priateľ, rodina a trénerka. Najdôležitejšie však je, že tú zmenu chce ona sama. Koniec s výhovorkami! Obrnila sa pevnou vôľou a hneď dosiahla to, po čom túžila.

Dosiahla bežecký úspech

Aj keď to najťažšie má už za sebou, stále je v kontakte so svojím výživovým poradcom Ing. Liborom Javrom, ktorý jej pomohol a stále aj pomáha. Aj vďaka nemu dosiahla bežecký úspech, z čoho sa veľmi teší.

„Začala som sa intenzívnejšie venovať behu. Chodievam aj na rôzne podujatia, kde sa chcem zakaždým umiestniť čo najlepšie. S novým jedálničkom sa mi zlepšilo tempo a energia pri behu. Už som jeden beh aj vyhrala. Dať si poradiť od výživového poradcu jednoznačne odporúčam ľudom čo nevedia ako sa stravovať a chcú pozitívnu zmenu vo svojom živote,“ teší sa Martina.

Okrem behu sa začala venovať netradičnému športu - thajskému boxu. (Foto: red)
Zobraziť galériu (4)
Okrem behu sa začala venovať netradičnému športu - thajskému boxu. (Foto: red)  (Zdroj: red)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mladej žene sa podarilo zredukovať za 3 mesiace predovšetkým tukové tkanivo – mínus 4 % tuku najmä z viscelárnej oblasti, teda z brucha. Má krásne vymodelovaný pás a celkovo vyformovanú postavu.

Tak čo, idete do toho aj vy? 

Čítajte tiež: Neuveriteľné, ako rýchlo posilní imunitu: Trik, ako zabrániť vírusom do 15 sekúnd!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9