Dá sa vôbec získať telo do plaviek? Osobný tréner odhalil, za aký čas je to skutočne možné!

Cesta k dokonalému telu nie je najjednoduchšia, no tie výsledky stoja za to.
Zdroj: thinkstock.com
2016-07-06 17:55:00

Hovorí sa o ňom ako o niečom veľkom. Túži po ňom množstvo žien i mužov. Vďaka nemu sa cítia dobre vo svojej koži a majú zvýšené sebavedomie. Ako vlastne také "plážové telo" alebo inak povedané "telo do plaviek" vyzerá? Je možné dosiahnuť ho už v priebehu niekoľkých týždňov?


Letné horúčavy vypukli a s nimi aj problém, ktorý mnohí riešia. Ako získať postavu do plaviek? Dá sa to a za aký čas? Každý deň, hlavne s príchodom teplejších dní, sme bombardovaní správami a reklamnými ťahmi, čo robiť, aby sme mali postavu do plaviek. Je ťažké ich teraz ignorovať, keďže ide o aktuálnu tému. Osobný tréner Dan Price vysvetlil, za aký čas reálne môžeme získať dokonalú postavu. Otázkou zase ostáva, aké telo možno považovať za dokonalé? Nech už je váš cieľ akýkoľvek, sú tu určité zásadné informácie, o ktorých by ste mali vedieť pred tým, než sa pustíte do boja s tukovými vankúšikmi.

S pojmom "plážové telo" sa podľa osobného trénera spája vyformovaná sexi postava, ktorá priťahuje pohľady iných nielen na pláži. Jednoducho povedané, človek s touto postavou je štíhly a má spevnené telo. Ako to však dosiahnuť?

Koľko môžeme schudnúť za osem týždňov? 

Existujú dva spôsoby, ako ovplyvniť telesné zloženie. Môžeme zvýšiť alebo znížiť obsah telesného tuku a môžeme taktiež zvýšiť alebo znížiť kostrovú svalovú hmotu (množstvo svaloviny v tele). Pojem ako spevnená alebo vyformovaná postava znamená, že človek má vlastne väčšie množstvo kostrového svalstva a nižší obsah tuku v tele. Vďaka tréningom môžeme zvýšiť veľkosť svalu, ktorý bude viditeľnejší ako znížené množstvo tuku v tele. Nekonečné množstvo brušákov vás však nepriblíži k vysnívanej postave. Brušné svaly môžu byť ukryté pod telesným tukom. Takže čo vlastne získame za osem týždňov?

Podľa odborníka môžeme stratiť od 0,5 až 1 kg telesného tuku za týždeň pri dôslednom dodržiavaní deficitu kalórií. Svalovú hmotu môžeme zvýšiť taktiež konzumácia bielkovín. Často sa stáva, že ľudia s väčším množstvom telesného tuku na začiatok môžu rýchlejšie stratiť tuk ako tí s menším množstvom.

Osobný tréner údajne pracoval s klientmi, ktorí boli ľahší o 10 kg a získali dve kg svalov počas šiestich týždňov. Aj keď to nie je časté, na druhej strane, nie je to nereálne. Je to individuálne, preto reálna strata hmotnosti za osem týždňov sa môže pohybovať od štyroch do 10 kg a človek môže získať približne jeden až dva kilogramy kostrovej svalovej hmoty.

Ako to ovplyvní váš vzhľad?

U niekoho, kto nie je moc pri tele a má normálnu postavu, zníženie telesného tuku v tele, stratenie osem kíl a zvýšenie svalovej hmoty o 2 kilá môže mať veľký vplyv na celkové zloženie tela. Avšak zase u niekoho, kto nemá normálne rozsahy telesného tuku, je síce mínus 8 kg skvelým štartom, ale ani náhodou nemožno povedať, že by získal plážové telo. Je to proste nereálne dosiahnuť to za pár týždňov.

Čo sa dá dosiahnuť za dva týždne?

Extrémne dôsledky diét, ktoré sľubujú mínus niekoľkých kilogramov tuku za týždeň sú často zavádzajúce. Aj keď je možné za taký krátky čas schudnúť, čo uvidíte na váhe, je veľmi pravdepodobné, že ide o úbytok váhy v dôsledku straty vody, zníženiu zásob glykogénu a straty svalovej atrofie, resp. svalov v dôsledku extrémnej redukcie kalórií a bielkovín. Najhoršie na tom je, že človek ju dlho nevydrží držať. Nastupuje jojo efekt - keď sa začnete normálne stravovať, všetko priberiete naspäť. A dokonca aj nejaké kilá navyše.

Ako dosiahnuť dlhodobý úbytok hmotnosti?

Oplatí sa spoľahnúť na odborníka či špecialistu na výživu a chudnutie, ktorý vám zostaví jedálníček. Najspoľahlivejší je len jeden spôsob chudnutia - príjem kalórií by mal byť nižší ako výdaj. Zdravá strava a dostatočný pohyb sú kľúčom k trvalému chudnutiu. Nemusíte jedávať biopotraviny a urputne sledovať etikety na štítkoch potravín, či sa niekde nenachádza nejaká zlá zložka. Ani cvičiť nemusíte celé hodiny každý deň a nepotrebujete piť zelený čaj, citrónovú vodu a iné nápoje, ktoré prispievajú k spaľovaniu tuku, aby ste schudli. Znalosti o fungovaní tela sú kľúčom k úspechu. Navštívte lekára a zistite, ako vaše telo v skutočnosti funguje.

Čítajte tiež: Čo dokáže s nami spraviť jedna dovolenka? Nečakané účinky morskej vody!

2016-07-06 17:55:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia