Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nočná mora menom celulitída: Efektívny spôsob, ako s ňou skoncovať!

Zbavte sa celulitídy účinnou masážou!
Zbavte sa celulitídy účinnou masážou! (Zdroj: thinkstock.com)

Po dlhej zime je tu sezóna, ktorá z nás postupne strháva šaty. Odhaľujeme sa čím ďalej tým viac a chceme byť krásne, preto sa viac venujeme starostlivosti o svoje telo. Predstavu o krásnom tele nám však ničí pliaga - celulitída. Ako sa jej zbaviť a vyjsť na pláž bez toho, aby sme sa museli za ňou obzerať?


Zatiaľ čo počas zimy bola pre nás neviditeľná, teraz je odrazu horúcou témou. Nepekné hrbolčeky na pokožke, najčastejšie na stehnách a zadočku, sú postrachom žien. Nie je len výsadou žien s nadváhou, týka sa aj tých štíhlych.

Celulitídou trpí viac ako 85 % najmä ženskej populácie. Je to jamkovitá koža spôsobená tukovými bunkami prenikajúcimi cez spojivové tkanivo, čo dodáva koži hrudkovitú štruktúru podobnú pomarančovej kôre. Vzniká v dôsledku degeneratívnych zmien podkožného tkaniva, kde je porušená tzv. lymfatická drenáž a prejavuje sa miestnym nahromadením tukových buniek (adipocytov) a zväčšením ich objemu,“ vysvetľuje dermatologička MUDr. Adriana Tomeková.

Niet sa čomu čudovať, že sa už dlhé roky nežnejšie pohlavie zaoberá tým, ako ju účinne zničiť a získať hladkú spevnenú pokožku. Čo robiť a ako zaútočiť na tohto zákerného nepriateľa, ktorý nám podlamuje sebavedomie?

Aby ste celulitídu z tela doslova vymazali, nebude to úplne zadarmo. Treba sa viac snažiť, no výsledok bude stáť skutočne za to! Pohyb je priam nevyhnutný ako aj zdravé stravovanie. Aj keď mnohé viete o zdravom životnom štýle, ktorý treba dodržiavať, je tu trik, ktorý vašu snahu za hladkým telom bez hrbolčekov viac urýchli!


Svetlá stránka alkoholu? Nie vždy je najhorší!


Ako funguje?

Celulitídu si môžete z pokožky doslova vymasírovať! Vďaka efektívnej masáži s pomocou špeciálneho masážneho valčeka budete mať pevnejšiu a pružnejšiu pokožku. Pohyb špeciálnym prístrojom spustí spaľovanie tukov a vytvorí nový kolagén a elastín. Nemusia zúfať ani tí, ktorí majú pomarančovú kožu v pokročilejšom štádiu, ktorá nie je len estetickým, ale aj zdravotným problémom.

„Ošetrenie Lipomassage je veľmi obľúbené aj preto, lebo pomáha nielen pri prvých náznakoch pomarančovej kože, ale takisto si vie poradiť s 2., 3. alebo 4. stupňom celulitídy a dokonca aj s tými najťažšími formami,“ povedala doktorka Tomeková.

Špeciálna masáž je skvelým riešením aj vtedy, keď si chcete jednoducho vyformovať postavu. Lekársky prístroj je vylepšený o anti-age efekt - obnovuje bunky, čím je pokožka omladená. Mamičkám po pôrode môže tento prístroj pomôcť zbaviť sa problému, s ktorým bojujú ešte dlho po pôrode. Pomáha totiž vyhladzovať ovisnutú pokožku na brušku.

Celá kúra trvá obvykle desať ošetrení, pričom každá má 35 minút, počas ktorých zdravotná sestra masíruje pokožku na celom tele. Už v polovici kúry je možné pozorovať viditeľné zmeny - budete sa tešiť z vyhladenej pokožky bez zjavných hrbolčekov. Aby toho nebolo málo, ošetrenie je bezbolestné.

Na záver si doprajte masáž kozmetickými prípravkami na odstránenie celulitídy. Myslite však na to, že samotná špeciálna masáž nestačí a zdravé stravovanie a pohyb sú základom, na ktorý by ste nemali zabúdať.

Čítajte tiež: Toto ste o skladovaní mlieka nevedeli: Nie je jedno, kam ho v chladničke uložíte!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9