Unikátny test na vlastnej koži odhalil pravdu: Prístroj za nás urobí naozaj veľa, ale...!

Pri chudnutí je dôležitá strava, ktorá dokáže s našim telom spraviť priam divy.
Zdroj: thinkstock.com
2015-06-23 11:45:00

Prístroj na formovanie pokožky, ktorý obľubujú nielen zahraničné, ale aj slovenské celebrity, má vraj veľmi dobré a dlhodobé výsledky, preto sme sa rozhodli vyskúšať ho na vlastnej koži a zistiť, čo je na tom pravdy.


Povedzme si narovinu. Vyše 99 percent ľudí by všetku námahu najradšej nechali na prístroji a lekároch, len aby nemuseli pohnúť ani prstom. Dá sa však získať štíhla postava len oddychovaním na posteľnom lôžku, zatiaľ čo si užívame skrášľujúcu procedúru?

Existujú dva typy ľudí. Jedni, čo veria zázraku v podobe ošetrenia, kde sú sľubované výsledky, t.j. ubúdajúce centimetre v problémovej oblasti, no oni sami pre to nič neurobia a druhí, ktorí už majú na vec "triezvejší" pohľad. Vedia, že prístroj všetko za nás nespraví a musíme sa aj my podieľať na tom, aby sme dosiahli cieľ. Vyskúšali sme, aký skutočný rozdiel je medzi ošetreniami prístrojom na celulitídu, ak sa budeme stravovať bez akejkoľvek zmeny stravy a pohybu a naopak, ak začneme holdovať zdravému životnému štýlu.

Akú procedúru sme podstúpili?

Absolvovali sme ošetrenie prístrojom, teda metódu, ktorá je svetovou jednotkou v odstraňovaní celulitídy a formovaní pokožky. Sľubuje úbytok z ošetrenej problémovej oblasti a spevnenie pokožky. O ošetrení sme počuli už dávnejšie. Mnohými celebritami ospevovaný prístroj pre svoje výsledky sme sa rozhodli na vlastnej koži vyskúšať aj my v redakcii. Tak naše kroky smerovali do dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR, ktorá ponúka okrem iného túto procedúru. 

„Ošetrenie týmto prístrojom je veľmi populárne, o čom svedčí aj fakt, že ho obľubujú naše známe tváre. Napríklad moderátorka a mamička Martinka Šimkovičová ho u nás na klinike vyskúšala tiež a s výsledkom je veľmi spokojná. Okrem toho, že výrazne schudla, ošetrené oblasti pokožky sú omnoho pevnejšie a pokožka jemnejšia. Prístroj nielenže omladzuje a zbavuje ochabnutej pokožky a celulitídy, ale tiež vďaka novotvorbe kolagénu redukuje a zjemňuje strie, ktorých sa mamičky snažia zbaviť najmä po pôrode. Výsledky sú perfektné a vidieť ich už po krátkom čase,“ vysvetľuje primárka kliniky TOMAR a dermatologička MUDr. Adriana Tomeková.

Ďalšie informácie o prístroji:

  • Prístroj má udelený certifikát s najvyšším celosvetovým štandardom bezpečnosti a efektivity - americkým Úradom pre kontrolu potravín a liečiv FDA na neinvazívne znižovanie obvodových centimetrov a na odstraňovanie celulitídy.
  • Spája v sebe 3 najmodernejšie metódy, ktoré vzájomne pôsobia na formovanie pokožky, odstránenie celulitídy a nadbytočného tuku: Kombinuje dynamický laser a svetelnú LED energiu (ktorá súčasne stimuluje produkciu podkožného kolagénu a obnovuje cirkuláciu lymfy a prekrvenie ošetrenej oblasti) s mechanickou masážou kontúrovacími valčekmi. Cielene tak zasahuje časti tkaniva zodpovedajúce za stupeň závažnosti celulitídy. Jemne modifikuje obnovu buniek a zlepšuje funkčnosť tkaniva.
  • Svetovo patentovaná technológia, tzv. photomológia zabezpečuje dlhodobý efekt. Obvod ošetrených častí tela dokáže zmenšiť v priemere od 3 do 8 cm.
  • Procedúru môžete absolvovať aj počas leta, keď je vaša pokožka vystavovaná slnečnému žiareniu!

Spraví prístroj všetko za nás?!

A tak sme odštartovali experiment! Pred procedúrami sme síce boli poučení od lekárky, že sa treba zdravo stravovať, veľa piť a hýbať sa, no len sme nad tým mávli rukou.

Ako to prebiehalo?

Kliniku sme navštevovali v priemere dvakrát do týždňa, pričom sme mali absolvovať celkovo 8 procedúr. Medzi procedúrami sme nijako zvlášť nevenovali pozornosť strave a pohybu. Kolové nápoje a sladké limonády sme síce ihneď vyškrtli z jedálnička a pridali sme viac vody, no sladkostí a mastných jedál sme sa nevzdali.

Ráno jedno stretnutie, potom klinika a už bol obed. Jedlo so sebou nemáme, čo teraz? Rýchle občerstvenie to istí! Naše kroky tam za posledné obdobie smerovali celkom často. Ako sa blížila posledná procedúra, s vedomím, že nás budú merať, sme mali strach. Zrejme sme v podvedomí vedeli, že niečo robíme zle..

Výsledok

Po 20-minútovom ošetrení prichádza na radu meranie. Netrúfame si tipovať, aký a či vôbec bude úbytok... Výsledok? Mínus dva centimetre v oblasti brucha. Vďaka prístroju je naša pokožka spevnená a vyformovala sa. Zmena je vidieť už teraz, pritom sme sa nehýbali a nezdravo stravovali. Na druhej strane, na váhe sme nezaznamenali ani ten najmenší úbytok, takže je jasné, že masírovanie prístrojom urobilo svoje... Čo však bude po tom, keď zmeníme jedálniček?!

Zdravá strava a pohyb to istia!

Čo dokáže urobiť zmena stravovania? Keďže je zdravá strava pri chudnutí nevyhnutná a toľko ospevovaná, chceli sme aj my pocítiť jej účinky na vlastnej koži. Ak teda nejaké sú.. Spravili sme ďalší pokus, pri ktorom nás opäť čakala jedna kúra ošetrení tým istým prístrojom. Tentokrát sme všetku prácu nenechali len na prístroji. Aj my sme "priložili ruku k dielu".

Ako to prebiehalo?

Sladkosti, ktoré boli každodennou záležitosťou, putovali priamo do koša a automatu s rýchlym občerstvením sme sa začali vyhýbať veľkým oblúkom. Snažili sme sa obmedziť bielu múku, ktorú sme si dopriali už len raz za čas a uprednostnili sme celozrnnú. Nechýbal ani dostatok zeleniny a ovocia. Súčasťou nášho nového jedálnička boli biele neochutené jogurty, ovsené vločky, orechy, celozrnný chlieb, semienka goji, cottage syry,... K tomu nesmel chýbať pohyb jeden- až dvakrát do týždňa. Snáď to bude stáť za to!

Ručička na váhe sa pomaly, ale iste začala posúvať smerom nadol! To sme už dlho nevideli. Zvyknutí na jej opačný pohyb sme zajásali a s obrovskou motiváciou pokračovali ďalej. A to už ani nie je reč o tom, že blúzku, ktorú sme nenosili, lebo nám bola úzka, nám zrazu pasuje a je voľnejšia. Dôležité pre nás bolo, nestresovať sa, keďže chudnutie je aj v hlave. Aj keď sme si sem-tam dopriali niečo sladké a pochutili si na cestovinách z bielej múky, vždy nasledovala zdravá strava. Paradoxne potom, keď sme stravu neriešili a jedli sme, čo si telo vypýtalo v rozumnej miere sa ručička na váhe najviac pohla!

Výsledok

Dni veľmi rýchlo ubehli a my sme už opäť boli v klinike, no tentokrát plní očakávaní. Opäť prišlo na radu meranie v oblasti bruška. Aj keď okolie videlo zmenu a ručička na váhe ukazovala o 3,5 kila menej, stále sme sa báli, aké budú výsledky. Z bruška sa nám podarilo zhodiť sedem centimetrov! Úžasné zavŕšenie a ukončenie ôsmich procedúr!

Možno len potvrdiť, že zmena stravy má svoj význam. Nielenže sa ľudské telo začne rýchlo meniť, ale aj my. Cítime sa dobre vo svojej koži a nehanbíme sa nosiť úzke trička! Jednoducho povedané: úžasný pocit!

Záver

Sumarizácia výsledkov, ktoré sme dosiahli v experimente:


Výsledky (z bruška)

Bez zmeny stravy

So zdravým stravovaním a pohybom

- 2 cm

- 7 cm

Na jednej strane je skvelé zistiť, že i tie najmenšie zmeny prišli po kúre i napriek tomu, že sme si na stravu nedávali pozor, no o to horší je fakt, že po skončení procedúr sa celkom iste vrátime tam, kde sme boli, keďže sme všetku námahu nechali na prístroji a lekárke.

Niet nad zdravé stravovanie! Nielenže sú výsledky neporovnateľne lepšie a výraznejšie, ale konečne sme našli životný štýl, ktorý nám vyhovuje. Zdravá strava, pohyb a hlavne koniec stresu z toho, či chudneme, nie je diétou, ale životným štýlom, ktorý chceme dodržiavať už nastálo. Pritom môžeme i občas zhrešiť.. Nie je to úžasné?

Fotogaléria

2015-06-23 11:45:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia