All inclusive dovolenka vám môže zlikvidovať telo: Jej temná stránka vás šokuje!

All inclusive dovolenky so sebou prinášajú nástrahy v podobe sladkých limonád a jedál.
Zdroj: thinkstock.com
2015-06-06 19:30:00

Letná dovolenka pri mori, kde je všetko na dosah! Aj tak si mnohí predstavujú ideálny spôsob, ako tráviť slnečné dni. All inclusive mnohých láka vďaka neobmedzenému prístupu k rôznym jedlám a sladkým špecialitám. Vaše telo však práve vtedy doslova trpí!

Nebezpečenstvo na stoloch

O nič sa nestarať, len ležať na pláži, v jednej ruke chladený nápoj a možnosť, kedykoľvek si na niečom pochutnať! Sen takmer každého. Ste hladní? Stačí zavolať personál hotela, pričom peňaženku nemusíte vyťahovať. Preto sú dovolenky all inclusive medzi ľuďmi také obľúbené a snáď nikdy nestratia na svojej popularite.

Ruku na srdce. Každý však vie, aké následky so sebou prináša pobyt na all inclusive dovolenke. Keďže si na ňu priplatia raz za rok, mnohí neriešia, čo budú jesť. Pritom ich telo v tom období zvádza veľký boj! Švédske stoly plné jedla neustále k dispozícii, litre rôznych nápojov, od minerálnych vôd, po rôzne džúsy a sladké limonády.. To všetko na vás číha. Ak chcete využiť všetko, čo vám dovolenka ponúka, vrátane jedla, riskujete vážne zažívacie problémy, vrátane nepríjemných hnačiek, podráždeniu žalúdka a nevoľnosti. Prejedaním sa ste odsúdení na pár kíl navyše a to môže ísť "len" o 10-dňovú dovolenku.


Chcete sa zbaviť prebytočných kilogramov? Čítajte viac o tom ako schudnúť.


Účinné riešenie

Bohužiaľ, all inclusive má takúto temnú stránku. Dá sa s tým niečo robiť! Môžete si ju užiť aj bez toho, aby by ste zažili šok pri státí na váhe po príchode domov!

V horúcom počasí klesá pocit hladu. Automaticky preto siahate po nápojoch, či ovocí. Ako je potom možné, že priberiete? Vyberáte si nesprávne jedlá v nesprávnu dobu! Prečo by ste mali zabudnúť na torty, koláčiky či iné presladené špeciality, ktoré u nás nenájdete? Siahnite radšej po morských plodoch, mäsa na grily či rýb, ktoré vie stredomorská a balkánska kuchyňa vynikajúco pripravovať.

Dodržiavajte pravidlo: cukry doobeda a po obede veľa bielkovín. Pomôže, ak si jedlo budete nakladať na menšie tanieriky. Sladkým koláčikom by ste sa mali vyhýbať. Aj keď pri pohľade na svoju rodinu, ktorá si užíva sladké chute, bude pre vás neznesiteľná, vydržte, príp. len ochutnajte a dajte si jednu lyžičku. Zmrzlina vás môže veľmi lákať, vyskúšajte diétnejšiu variantu bez prídavku plnotučného mlieka: sorbet!


Strach zo zubára ju doviedol k šialenému činu: Nad týmto rozhodnutím ostáva rozum stáť!


Raňajky (švédske stoly)

1. varianta: Vajíčka, omeleta, alebo volské oko so zeleninou a celozrnným pečivom, príp.  zeleninová nátierka s pečivom.

2. varianta: Biely jogurt, nesladené musli alebo ovsené vločky, za hrsť neosolených orechov, čerstvé ovocie.

Nápoje: Obyčajná voda alebo 100 % šťava z čerstvého ovocia, zelený čaj.

Doobeda:

Súčasťou mnohých pobytov all inclusive bývajú športové aktivity. Využite to a absolvujte napr. doobedňajší aquaaerobic. Prechádza popri pláži vám taktiež prospeje.

Obed (švédske stoly)

1. varianta: Grilovaná ryba, zelenina, ryža alebo varené zemiaky.

2. varianta: Špeciality z grilovanej jahňaciny, kuraciny alebo z morky, zeleninový šalát.

3. varianta: Zapekaná zelenina (baklažán, cukina...), najlepšie bez prílohy.

Dezert: Ľahký ovocný koláč.

Poobede:

Zaplávajte si a užite si more tak, ako sa patrí. Pri plávaní aspoň 30 minút vkuse spálite veľa kalórií a posilníte si svalstvo.

Olovrant (bar pri bazéne)

Čaj alebo ľahký sorbet.

Večera (švédske stoly)

1. varianta: Morské plody alebo iné rybie špeciality, zelenina.

2. varianta: Zapekané zeleninové špeciality so studeným zeleninovým šalátom.

3. varianta: Šalát s kuracím mäsom.

Nápoje: Obyčajná voda, jeden pohár suchého bieleho vína. Vyhýbajte sa ovocným šťavám.

Využite ich výhodu vo svoj prospech!

Úžasné, že pobyty all inclusive ponúkajú i množstvo diétnych špecialít! Berte možnosť samoobsluhy vo forme švédskych stolov za obrovskú výhodu. Môžete si vybrať z veľkého množstvo ovocia, zeleniny, grilovaných rýb a mäsa, čo vám hrdlo ráči. Smelo do toho!

Čítajte tiež: Najväčší problém obyčajnej vody: Rýchlo uhasí smäd, no za akú cenu!

2015-06-06 19:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia