Najnovší hit, ktorý znásobí účinok energie: Je káva s maslom len obyčajný podvod?

Káva je po čaji druhým najobľúbenejším nápojom na svete.
Zdroj: phot.com
2015-04-13 06:00:00

Doprajete si ráno šálku dobre kávy k raňajkám? Túto rutinu má viacero ľudí. Ak ste naleteli hitu tzv. bulletproof kávy, mali by ste o nej vedieť toto.

Milovníci lahodnej kávy v Amerike a najnovšie aj vo Veľkej Británii podľahli trendu kávy s maslom. Dave Asprey, ktorý stojí za „objavením“ tohto nápoja a je zároveň majiteľom ochrannej známky na vlastnú kávu, sa nechal inšpirovať v Tibete. Koncept kávy s maslom vznikol výmenou základnej ingrediencie. Horolezci, ktorí svoj organizmus posilňovali nápojom s maslom však nepili kávu, ale čaj.

Mýty o káve s maslom

Dodá telu káva s maslom energiu, s ktorou vydržíme počas celého doobedia?

Nehľadajte v tomto nejakú zapleklitú logiku. Šálka kávy s maslom obsahuje totiž toľko kalórií, že vás nemôže prekvapiť, že vydržíme nejesť počas celého doobedia. Výhodou tohto fenoménu je, že je vhodný pre priaznivcov Atkinsonovej diéty. Tá je založená na minimálnom prijme sacharidov a zvýšenom prijme tukov.

Môžem použiť obyčajnú kávu a obyčajné maslo?

V tom je háčik. Ak chcete piť „nepriestrelnú“ kávu, musíte použiť organickú kávu a nesolené maslo. Ak by ste chceli originálnu kávu, ktorá je výrobkom samotného Aspreya, museli by ste si po ňu zájsť do Ameriky či Británie. V týchto krajinách ju zatiaľ ponúka len niekoľko sietí s čerstvým občerstvením.


Kokosový olej ako nezdravá potravina? Negatívne účinky, ktoré vás šokujú!


Aký vplyv má káva s maslom na chudnutie?

Kto očakával odpoveď, že káva s maslom je dobrým prostriedkom na chudnutie, ostane po odpovedi výživového poradcu sklamaný.

„Pitie kávy s maslom nemá pozitívny vplyv pri chudnutí,“ povedal Ing. Libor Javro.

Aké sú iné nežiaduce účinky nepriestreľnej kávy?

  • Niektoré štúdie potvrdili zvýšenie cholesterolu.
  • Množstvo nasýtených tukov v káve s maslom je vyššie, aké sme schopní spracovať.
  • Ak navyše vynecháte jedno jedlo (najčastejšie raňajky), zníži sa vaša denná dávka príjmu živín o tretinu.

Má vôbec nejaké pozitívne účinky?

Vhodná by mohla byť pre tých, ktorí dodržujú nízko karbohydrátovú diétu. Avšak čo platí pri jednom, pri druhom nemusí. Niekomu tento druh raňajok môže vyhovovať, iní z nich dostanú žalúdočné problémy, ktoré niekedy vedú k hnačke.  Skvelým marketingovým nápadom však bol popis pozitívnych účinkov – nepriestrelná káva totiž sľubovala rapídne chudnutie, zvyšovanie IQ a naberanie svalovej hmoty To všetko pri minimálnej námahe. Kto už niekedy postupoval proces chudnutia vie, že tak jednoducho to naozaj nejde.

Čitajte tiež: Liek, ktorý užíva množstvo ľudí, zlyhal: Po tomto zistení sa budete naň inak pozerať!

2015-04-13 06:00:00  |  Text: Katka,   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: authoritynutrition.com, fitcult.refresher.sk

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia