Omyly, kvôli ktorým priberáte: Prečo sa na vás nalepí každá prijatá kalória?

Schudnúť môžete aj tak, že odstránite niektoré každodenné zvyky!
Zdroj: profimedia.sk
2014-06-03 19:00:00

Ste zúfalí a máte pocit, že priberáte aj z vody? Niekde robíte chybu. Neobviňujte z toho genetiku. S veľkou pravdepodobnosťou za to môžu každodenné zvyky. Stačí ishc len odhaliť a následne odstrániť a hneď začnete chudnúť!

Tekuté kalórie

Pitný režim je veľmi dôležitý, to už každý vie. Ale rozhodne doň nerátajte kolové nápoje či iné sladené minerálky! Ak sa neviete zbaviť pneumatiky okolo brucha, možno je problém v tom, že neodoláte sladkým nápojom. Patria sem aj alkohol, drinky či rôzne koktejly, ktoré sú najväčšími vinníkmi, prečo nechudnete! Skúste ich nahradiť len obyčajnou vodou. Dvadsaťšesťročná Petra tak urobila a neľutuje! Nikdy by si nepomyslela, že sladké limonády môžu za ukladanie tukových vankúšikov.

"Nikdy som si neodopierala kolu alebo inú osladenú minerálku. Napriek tomu, že moje stravovanie nebolo najhoršie, stále som priberala. Keď som sa vzdala sladkých nápojov, ani neviem ako, ale váha išla zrazu dole! A to som stravu vôbec nezmenila," teší sa Petra, ktorá je dôkazom, že stačí málo a uvidíte výsledky.

Pritom práve sladené nápoje sú jedným veľkým zlom pre postavu, kalorické sú aj alkoholické nápoje, drinky či kokteily. Netreba na to počas dňa zabúdať!

Vaše jedlo nie je pikantné

Čudovali by ste sa, ako rýchlo sa dá schudnúť vďaka ostrým - pálivým jedlám a hlavne chilli papričkám. Siahnite po nich a ďalších ostrých prísadách! Látky, ktoré sa v nich nachádzajú, spôsobujú oxidáciu tukových tkanív a tak výrazne urýchlia trávenie. Vďaka tomu zrýchlia metabolizmus zvýšením sekrécie žalúdočných štiav. Môže za to kapsaicín, ktorý je obsiahnutý práve v chilli papričkách a spôsobuje ich pálenie.

Štúdia časopisu Appetite potvrdila, že tí, ktorí si dajú jedlo s chilli papričkami zjedia menej ako ostatní. Skôr sa zasýtia a skonzumujú konkrétne až o 30 % menej, ako keď si do jedla chilli nepridajú. Iní vedci z Kalifornie zistili, že ľudia, ktorým popri nízkokalorickej strave, boli podávané tabletky s kapsaicinom, spálili dvakrát toľko energie ako ostatní, ktorí dostávali placebo. Ak chcete schudnúť, určite sa nevyhýbajte štipľavým jedlám!

Veľa sedíte

V kancelárii presedíte 8 hodín denne, prídete domov  a opäť len sedíte? Nečudujte sa, prečo sa vás kilá nie a nie pustiť. Sedavý životný štýl len podporuje priberanie. Zaraďte doň dostatočný pohyb. Každý deň by ste sa mali hýbať. Jedna štúdia dokonca zistila, že muži, ktorí pravidelne cvičia, ale denne sedia tri hodiny a viac, mali o 74 % vyššie riziko vzniku problémov s metabolizmom ako u tých, ktorí sedeli menej ako dve hodiny. Ak môžete, v každom prípade sa hýbte!

Neumývate potraviny

Pochutnali ste si na šťavnatých jahodách s výborným pocitom, že ste telu dodali dôležité vitamíny a minerálne látky? No umyli ste si ich? Môžete si dať aj kilo zeleniny a ovocia, no ak ho neumyjete, napriek tomu sa prebytočných kíl tak ľahko nezbavíte. Pesticídy, ktorými sa ovocie a zelenina postrekuje, majú totiž negatívny dopad nielen na naše zdravie, ale aj na metabolizmus. Tieto škodlivé látky sa ukladajú v tukovom tkanive. Tam spôsobujú zápaly a spôsobujú problémy s metabolizmom. Preto sa oplatí kupovať biopotraviny alebo si radšej vypestovať zeleninu a ovocie vo svojej záhradke. V opačnom prípade si ich nezabudnite poriadne umyť pod tečúcou vodou!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-06-03 19:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia