6 vecí, vďaka ktorým tento muž schudol neuveriteľných 99 kíl bez diéty

Nemusíte držať diétu na to, aby ste schudli!
Zdroj: profimedia.sk
2014-02-06 18:20:00

Držíte diétu? Práve preto sa vám nedarí schudnúť. Jon Gabriel sa zbavil neuveriteľných 99 kíl a teraz radí ostatným, ako získať vysnívanú postavu bez diéty!

V kolotoči diét

V roku 2001 ukázala Jonovi ručička na váhe viac ako 180 kíl. Vtedy sa rozhodol, že je na čase začať so sebou niečo robiť. Naordinoval si diétu s nádejou, že ho zbaví desiatky kíl. Nakoniec však nevydržal a vrátil sa k nezdravému stravovaniu. Takto to išlo stále dookola. Jon sa ocitol v kolotoči rôznych diét, ktoré sľubovali rýchly úbytok váhy a tukov v priebehu krátkej doby. Zakaždým to skončilo katastrofou. Dokonca i po tom, ako spolupracoval s niekoľkými odborníkmi. Aj keď po niektorých diétnych „vychytávkach“  sa mu podarilo zhodiť kilogramy, v priebehu niekoľkých dní ich po prechode na normálnu stravu nabral späť.

Nie je to o počítaní kalórií

Jedného dňa si povedal, že s diétami nadobro končí. Zistil, že chudnutie nie je o počítaní kalórií, ale o vytvorení správnej hormonálnej hladiny v tele, ktorá vedie k chudnutiu. Stres a emocionálne problémy môžu narušiť hormonálny systém, preto treba problém riešiť inak.

1. Skončil s diétami a začal svoje telo dopĺňať výživnými látkami.

Jon zistil, že jeho telo počas diét neprijímalo kľúčové živiny ako omega 3-mastné kyseliny či kvalitné bielkoviny. Nemal energiu, bol stále unavený a mal chuť len na nezdravé potraviny. Stravu chudobnú na živiny vymenil za vysoko kvalitné potraviny s výživnými látkami. Telo si potom už nepýtalo sladkosti, pizzu, či vyprážané jedlá. Naučilo sa preferovať chuť na nutrične bohaté potraviny.

2. Trávenie vrátil do normálnu.

Jonovi strpčovalo každodenný život zlé trávenie. Konzumoval len nezdravé jedlá bez živín, čo sa neodrazilo len na ručičke váhy, ale dokáže narobiť aj zdravotné problémy s trávením. Rýchlo však pochopil, že tráviace ťažkosti môžu spôsobiť v tele zápal a hormóny tak dajú ľudské telo do režimu ukladania tuku. Začal jesť viac kultivovaných potravín, bral probiotiká a tráviace enzýmy, aby normalizoval svoje trávenie. Teraz sa cíti výborne a nemáva nafúknuté brucho.

3. Zaobstaral si špeciálny stroj na spánkové apnoe.

Spánkové apnoe je stav, ktorý postihuje množstvo ľudí s nadváhou. V tele vytvára hormonálne prostredie, ktoré podporuje zvýšenie telesnej hmotnosti tým, že spôsobuje zvýšenú hladinu kortizolu. Vtedy zatúžite po nezdravom jedle a zvýšia sa chute. Jon si zaobstaral špeciálny CPAP stroj, ktorý používajú ľudia so spánkovým apnoe.  Zo stroja vychádza vzduch priamo do nosa a úst. Tak ostane priedušnica otvorená a vy môžete spať celú noc bez problémov.

Väčšina ľudí ani len netuší, že má spánkové apnoe. Môžu ho spoznať aj podľa hlasitého chrápania. Ukázalo sa, že Jon mal jeden z najhorších prípadov spánkového apnoe, s ktorým sa odborníci doteraz stretli. Odvtedy, čo si zadovážil CPAP stroj, začal mať viac energie a menšiu chuť na nezdravé potraviny. Mal dlhší a kvalitnejší spánok. Váha išla ihneď dole!

4. Zbavil sa stresu.

Rovnako ako spánkové apnoe, aj stres spôsobuje zvýšenie hladiny kortizolu a zápalových hormónov. Tieto hormóny vedú k neustálej chuti na jedlo a dávajú telo do režimu chronického ukladania tukov. Mnoho ľudí si neuvedomuje, aké je dôležité naučiť sa, ako znížiť stres. Začal preto každé ráno s meditáciou, ktorá je výborná na odstránenie stresu.

5. Vytvoril podmienky pre zdravší a udržateľnejší život.

Zmeny v Jonovom živote sa týkali aj nákladov. Tie znížil po tom, čo sa presťahoval do menšieho domu, ktorý bol preňho cenovo dostupnejší. Navyše, ušetril tiež na potravinách. Hneď na dvore pestuje záhradku, kde mu rastú niektoré potraviny. Kedykoľvek je hladný, stačí, ak len vyjde z domu a hneď si môže pochutnať na niečom čerstvom a plnom vitamínov. Aspoň má istotu, že je len nutrične bohaté potraviny.

6. Detoxikoval svoje telo.

Jon prišiel na prekvapivé zistenie, o ktorom nevedel. Ľudské telo využíva tukové bunky na ukladanie prebytočných toxínov. Preto začal piť množstvo alkalických tekutín, ako je voda s citrónovou šťavou alebo jablčným octom, zelený čaj a jedol množstvo šalátov a klíčkov. Vďaka tomu zhodil posledných 18 kíl oveľa rýchlejšie ako prvých 18 kíl.

2014-02-06 18:20:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: mindbodygreen.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia