Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

NÁPOJE, ktoré zmenia váš SPÁNOK na nepoznanie: Bonusom je zregenerovaná PEČEŇ a zhodené KILÁ

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Lepšia kondícia, dobrý spánok a ako bonus zhodené kilogramy. Toto všetko sa stane, ak prestanete piť pred spánkom sladené nápoje, sódu a vymeníte ich za tieto prírodné drinky.

Niektoré nápoje pred spaním nielenže podporujú funkciu pečene, ale dokonca aj chudnutie. Samozrejme, netreba zabúdať, že zdravý životný štýl je nevyhnutný pre celkové zdravie. Nie je to len otázka vhodnej stravy, pitia veľkého množstva vody alebo cvičenia. Prvoradá je disciplína a dôslednosť v tom, ako sa stravujete a hýbete.

Ako sa uvádza na steptohealth.com, na ceste za zdravím, vám môžu pomôcť aj nápoje, ktoré ukážu svoju silu hlavne pred spaním. Predtým, ako si ich doprajete, by ste mali mať na pamäti, že pečeň je orgán zodpovedný za vykonávanie takmer päťsto funkcií tela. Jedným z nich je jeho schopnosť čistiť krv, uľahčiť trávenie tukov a zvýšiť metabolickú aktivitu. Je preto dôležité, sa o ňu dobre starať.

Prečo si dať drink tesne pred spaním?

Podľa tradičnej čínskej medicíny funguje pečeň najlepšie medzi 1. a 3. hodinou ráno. Poskytnutím živín pečeni tesne pred spaním vytvoríte podmienky potrebné na jej úplné a správne prečistenie. Metabolizmus sa nakopne a zníži sa počet toxínov v tele. Vyskúšajte preto niektorý z týchto nápojov, ktoré vám pomôžu uspokojiť chuť do jedla, podporiť funkciu pečene a dokonca vďaka nim schudnete.

1. Harmančekový nápoj

Harmančekový čaj je jeden z najlepších nápojovt, vhodný na pitie pred uložením sa do postele. 

NÁPOJE, ktoré zmenia váš
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica kvetu harmančeka
  • 250 ml vody

Postup: Priveďte vodu do varu a odstavte z plameňa. Pridajte kvety harmančeka, nechajte lúhovať 10 minút a potom vypite.

2. Teplá limonáda

Teplá limonáda je obľúbeným nápojom na začiatok dňa, no neuveriteľne prospešná je aj jej večerné popíjanie. Zástancovia ajurvédy sú presvedčení, že tento nápoj je dob pre zdravie pečene.

Ingrediencie:

  • 1 citrón
  • 250 ml vody

Postup: Najprv zohrejte vodu a potom pridajte citrónovú šťavu. Nápoj pite ráno a pol hodinu pred spaním.

3. Zázvorovo-citrónový čaj

Zázvor a citrón podporujú zdravie, pretože obsahujú antioxidanty, ktoré sú pre organizmus nevyhnutné. Zázvor protizápalové účinky a citrón je bohatý na vitamín C, ktorý okrem iného pomáha produkovať kolagén a zlepšuje vstrebávanie železa.

Ingrediencie:

  • 1/2 citróna
  • 1 plátok zázvoru
  • 250 ml vody

Postup: Najprv prevarte vodu a pridajte zázvor a citrónovú šťavu. Nechajte 10 až 15 minút lúhovať. Keď čaj vychladne, ihneď ho vypite.

4. Mätový čaj

Mätový čaj je jedným z najlepších večerných nápojov, aké existujú. Je skvelý na trávenie a čistí pečeň.

NÁPOJE, ktoré zmenia váš
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice lístkov mäty
  • 250 ml vody

Postup: Pridajte lístky mäty do hrnca s vodou a varte dve minúty. Preceďte a vychladnutý nápoj vypite pol hodinu pred spaním.

5. Ovsené vločky

Ovos je skvelým zdrojom živín. Niektorí ľudia veria, že ich konzumácia pred spaním podporuje funkciu pečene, zdravie tráviaceho traktu a pomáha pri chudnutí. Má totiž vysoký obsah vlákniny, vitamínov a minerálov. Taktiež vyniká relaxačným účinkom, ktorý zvyšuje pohodu a zlepšuje spánok.

Ingrediencie:

  • 3 polievkové lyžice ovsených vločiek
  • 250 ml vody

Postup: Namočte vločky na 7 hodín, potom ich sceďte a rozmixujte s vodou. Pite s mierou hodinu pred spaním.

Viac o téme: ZdravieSpánokChudnutieNápoje
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9