Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž desaťročia JEDÁVA len kokosové orechy: Dá sa PREŽIŤ na jednom jedle?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Prisahá na pozitívny účinok zaujímavej diéty, ktorá pozostáva len z jednej potraviny! Údajne mu pomohla vyriešiť zdravotné problémy. Ostatné jedlá mu vôbec nechýbajú.

Mať na tanieri stále to isté jedlo niekoľko dní po sebe môže byť stereotypné a nudné, no viete si predstaviť, že by ste takto žili vyše 20 rokov? Znie to nereálne, no existuje jeden muž, presnejšie z Indie, ktorý za posledné roky nedal do úst nič iné ako kokosový orech, uvádza sa na geo.tv. Vraj si tak vyliečil gastroezofageálny reflux (GERD).

Kokos celé dni

Balakrishnan Palayi, ktorý pochádza z Keraly, bol diagnostikovaný so stavom, ktorý spôsobil, že stratil silu, vitalitu a takmer sa nemohol hýbať. Začal však jesť kokos, aby sa vyliečil. Vďaka tomu sa cítil lepšie, preto sa rozhodol, že to bude jediná vec v jeho jedálničku. 

„Kokos obsahuje minerály ako vápnik, horčík, sodík a draslík. Vďaka tomu získal späť svoju silu a v súčasnosti je fit. Má prísnu diétu len s kokosom,“ povedal jeden vloger počas rozhovoru s Palayim.

Mužovi diagnostikovali gastroezofageálny reflux, keď mal 35 rokov. Vždy, keď niečo zjedol, jedlo hneď vyvracal. Vyskúšal viacero diét, aby našiel tú, po ktorej by pocítil úľavu, no nakoniec mu pomohli len dve veci - kokos a kokosová voda.

Muž desaťročia JEDÁVA len
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Kokosy jem každý deň. Aj moja rodina prešla na pestovanie kokosových orechov. Takto som žil posledných 24 rokov,“ priznal sa Palayi.

Muž, ktorý má teraz 64 rokov, je zdravší ako väčšina ľudí v jeho veku. Riadi svoju rodinnú farmu, cvičí, pláva a nemá žiadne zdravotné problémy. O jeho špeciálnej diéte sa hovorilo už v roku 2019, od kedy sa šíri internetom.

Výživný, no telu nestačí

Je pravda, že kokos obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok a živín. Napríklad jeho dužina dodáva ľudskému telu energiu a vytrvalosť, za čo môže veľké množstvo mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom (MCFA), čo je typ nasýteného tuku, ktorý je oveľa ľahšie stráviteľný ako živočíšne tuky. Kokosová voda je zase nabitá rôznymi vitamínmi a minerálmi a taktiež podporuje chudnutie. 

Jednoznačne sa kokos považuje za výživnú bombu pre ľudské telo! Napriek tomu buďte opatrní a nekonzumujte len túto potravinu. Ľudské telo potrebuje rozmanitosť a tiež iné látky, ktoré nemusí kokos obsahovať. Jedine tak môže ľudský organizmus fungovať optimálne a bez problémov. 

Viac o téme: KokosKokosový orech
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9