ŽIADNA špajza či pivnica: Podľa odborníkov je toto správne MIESTO na skladovanie ZEMIAKOV

Zdroj: gettyimages.com
2023-03-05 14:00:00

Len pred pár dňami ste si kúpili zemiaky a už sú plné hniloby? Podľa odborníkov robia mnohí jednu chybu, ktorá sa týka ich skladovania. Podľa nich nepatria do pivnice či špajze.

Nová štúdia vyvracia to, čo sa hovorilo dlhé roky. Zemiaky by sa údajne nemali skladovať pri nižších teplotách. Vedie to k tvorbe ďalších cukrov, ktoré sa menia na akrylamid, teda chemikáliu, o ktorej sa predpokladá, že po tepelnej úprave zeleniny môže spôsobiť rakovinu, ako sa píše na mirror.co.uk

Food Standarts Agency prostredníctvom nového výskumu pozmenila svoje rady a zistila, že skladovanie zemiakov v chladničke nie je o nič riskantnejšie, ako ich uchovávať v špajzi. Toto miesto na uskladnenie môže dokonca zabezpečiť, že zemiaky vydržia dlhšie.

Do mrazničky NIE

Kdekoľvek sa rozhodnete uložiť túto zeleninu, uistite sa, či sa k nej môže dostať vzduch, aby ste zabránili hromadeniu vlhkosti, čo môže spôsobiť, že zelenina rýchlejšie zhnije. Nikdy však nedajte zmraziť surové zemiaky, pretože keď sú vystavené teplotám pod nulou, voda vo vnútri zemiakov sa rozpína ​​a vytvára kryštály, ktoré rozkladajú štruktúry bunkovej steny. To znamená, že keď sa rozmrazia, budú pravdepodobne hnedé a kašovité.


Tagy:
chladnička zemiaky skladovanie

2023-03-05 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Linda Ľalíková

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia