Žena si pochutnávala na SYROCH počas jedného TÝŽDŇA: Takéto STOPY to zanechalo na jej TELE

Zdroj: gettyimages.com
2023-01-23 19:00:00

Redaktorka zdravia začala prvé týždne v novom roku netradičným spôsobom. Podstúpila experiment na vlastnej koži - jeden týždeň jedla každý deň rôzne druhy syrov. Potom sa podelila s ostatnými, aký vplyv to malo na jej telo.

Prečo práve syry? Redaktorka sa priznáva pre thehealthy.com, že nešlo o náhodnú potravinu. Doma sa jej začali v poslednom čase hromadiť rôzne druhy tejto mliečnej potraviny, tak si povedala, že to využije vo svojej práci. Navyše, syry patria medzi jej obľúbené, takmer zakaždým skončia v jej nákupnom košíku.

Je jedno, či ide o čedar alebo feta syr. Jednoducho ich zbožňuje! Ak sa k tomu pridajú ďalšie kúsky jedla - veľka máska s ovocím, zelenina, vajcia, morčacia klobása, viaczrnný chlieb - ideálne občerstvenie alebo pokojne aj večera sú na svete. Syry sa preto jednoznačne stali predmetom jej nového výskumu. 

Nemala určené žiadne pravidlá. Syry mohla konzumovať v akejkoľvek podobe. Raňajky napr. začala praženicou, posypanou zmesou strúhaného syra s toastom a morčacou šunkou. Inokedy si dala krekry so syrom a na obed zase poslúžil grilovaný hermelín. Zapečené kolieska syru sú taktiež vynikajúce. 

Výsledky pokusu

Prvé zmeny na seba nenechali príliš dlho čakať.

Udrží vás sýtych

Všimla si, že syr odvádza výbornú prácu pri zahnaní jej hladu. Potvrdzuje to aj odborníčka na výživu Katie Bressacková, INHC, AADP so sídlom v Los Angeles, podľa ktorej je syr „skvelým zdrojom bielkovín“. Poznamenáva však, že „môže mať vysoký obsah kalórií, sodíka a nasýtených tukov, čo môže zvýšiť hladinu zlého cholesterolu (LDL)." Môžete ho jedávať, no nemali by ste ho mať na tanieri každý jeden deň. 

Prispieva k vzniku vyrážok

Redaktorka mala v tínedžerskom veku problémy s akné. Keď išla na vysokú školu, skoncovala s pitím mlieka. Výsledok? Menej vyrážok! Lisa Fairman Pfingstlerová, MD, certifikovaná dermatologička hovorí, že „existuje určitá súvislosť“ medzi príjmom mliečnych výrobkov a akné. Jedna štúdia zistila, že najmä odstredené mlieko zvyšuje akné v porovnaní s inými druhmi mlieka. Zvýšená konzumácia syrov teda spôsobila, že sa na tvári mladá žena viac "vyhádzala".

Podporuje spánok

Dr. Sara Mednicková, PhD, kognitívna neurovedkyňa z Kalifornskej univerzity v Irvine, potvrdzuje redaktorkine zistenie: zdalo sa, že syr má vplyv na odpočinok. Existujú totiž určité dôkazy, že mliečne výrobky v strave môžu prospieť spánku. Mliečne výrobky sú nielen nutrične bohaté, ale obsahujú aj veľké množstvo tryptofánu, ktorý syntetizuje melatonín. Melatonín je cirkadiánny hormón, ktorý znižuje bdelosť v noci a navodzuje spánok. Takže dostatok mliečnych výrobkov v každodennej strave môže byť skvelým spôsobom, ako udržať spánok v stabilnom rytme. Potvrdzuje to i tento experiment!


Tagy:
zdravie syr potravina

2023-01-23 19:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia