Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vykŕmte POKOŽKU do KRÁSY: Naservírujte jej správne POTRAVINY, ktoré ju po zime PREBUDIA k životu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nielen krémy, séra, masáže, či tvárová joga pomáhajú pleti vyzerať sviežo a mladistvo. Vyživiť ju môžete aj zvnútra vďaka strave. Dôležité je, správne si vybrať!

Dôkladná starostlivosť o pleť by mala byť dennou rutinou každého z nás. Práve pleť je najviac vystavená slnku a rôznym toxínom zo životného prostredia. Nestačí len používať opaľovací krém, hydratačné krémy alebo prípravky na tvár, v starostlivosti o pleť zohrávajú dôležitú úlohu aj potraviny, ktoré jete, uvádza sa to na steptohealth.com. Čo potrebuje, aby bola správne vyživená?

1. Voda

Táto životne dôležitá tekutina prináša viaceré výhody pre zdravie aj krásu. Je užitočná na spevnenie a detoxikáciu pokožky. Okrem toho odďaľuje tvorbu vrások a mimických liniek a zároveň zmierňuje výskyt celulitídy.

2. Mrkva

Táto zelenina je zdrojom vitamínu A, teda bojovníka proti vráskam a tiež zabraňuje ochabovaniu pokožky. Má vysokú koncentráciu beta-karoténu a množstvo antioxidantov. Okrem toho má obrovský prínos aj pre vaše celkové zdravie.

Vykŕmte POKOŽKU do KRÁSY:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Aké sú jej ďalšie výhody:

  • posilňuje zuby
  • bojuje so zápchou
  • stimuluje chuť do jedla
  • pôsobí ako diuretikum
  • poskytnite draslík a fosfor
  • posilňuje nechty a vlasy

3. Orechy

Orechy sú zdrojom kyseliny alfa-linolénovej, základnej zložky pre rast a obnovu buniek. Sú to antioxidanty, ktoré chránia a revitalizujú pokožku. Majú tiež vysoký obsah vitamínu E, ktorý je vynikajúci na prevenciu straty elasticity pokožky a rôznych známok starnutia. Ak budete jesť orechy každý deň, okrem krásnej pokožky získate aj príval energie.

4. Uhorky

Uhorky sú skvelým zdrojom vody, vitamínov a minerálov a odborníci ich konzumáciu odporúčajú na hydratáciu a ochranu pokožky. Sú bohaté na antioxidanty a vitamíny A, C a E. Produkujú kolagén a elastín a slúžia na zníženie prebytočného mazu v pokožke. Môžete ju konzumovať čerstvú, piť uhorkovú šťavu, alebo ju nanášať vo forme masky na pokožku.

Vykŕmte POKOŽKU do KRÁSY:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

5. Citrusové plody

Citrusové plody majú veľké omladzujúce schopnosti vďaka svojim antioxidačným a sťahujúcim vlastnostiam. Vďaka vysokej koncentrácii vitamínu C sú jednou z hlavných zložiek kozmetických prípravkov. Ich konzumácia redukuje mimické linky a vrásky, zlepšuje textúru pokožky, optimalizuje kvalitu pleti a minimalizuje podráždenie citlivej pokožky.

6. Ovsený nápoj

Nápoj z ovsa je známy svojim skvelým vplyvom na pleť. Hydratuje, odstraňuje odumreté bunky a znižuje tvorbu čiernych bodiek a pupienkov.

7.Potraviny bohaté na omega-3 kyseliny

Potraviny, ktoré obsahujú omega-3 mastné kyseliny, pomáhajú revitalizovať a omladzovať pokožku a zároveň ju chránia pred UV žiarením. Sú tiež zmäkčujúce, zvlhčujúce a pomáhajú bojovať proti vysušeniu. 

Vykŕmte POKOŽKU do KRÁSY:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Nájdete ich v potravinách:

  • chia a ľanové semienka
  • ľanový olej
  • mastné ryby (tuniak, losos, sardinky)
  • sója

8. Horká čokoláda

V obchode je veľké množstvo kozmetických výrobkov, ktoré obsahujú túto sladkú zložku. Je to kvôli veľkému množstvu flavonoidov, mastných kyselín a antioxidantov. Čokoláda s viac ako 70 percentami kakaa hydratuje a zjemňuje pokožku, bojuje proti voľným radikálom, zjemňuje vrásky a zlepšuje krvný obeh.

9. Zelený čaj

Na zelený čaj by sa nemalo zabúdať v rámci starostlivosti o pleť. Jeho vysoký obsah antioxidantov a flavonoidov je veľmi dôležitý v boji proti starnutiu. Okrem toho tiež zabraňuje zápalom a podráždeniu a bojuje proti voľným radikálom.

Viac o téme: PotravinyZdraviePokožka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9