REŠTART tráviaceho systému na počkanie: RECEPT na nápoj, ktorý OBNOVÍ črevá po sviatkoch

Zdroj: gettyimages.com
2022-12-28 06:00:00

Hoci niektorí ešte stále žijú z vianočnej atmosféry, je najvyšší čas dať sa dokopy. Napraviť hlavne to, čo dostávala počas sviatkov najviac zabrať. Ako obnoviť trávenie?

Správne trávenie a pravidelné vyprázdňovanie sú veľmi dôležité a nezáleží na tom, aké je obdobie v roku. Kľúčom k očiste je posilnenie tráviaceho systému, ktorý zrejme utrpel ujmu pri vianočnom hodovaní.

Ako podporiť trávenie a zdravie čriev?

S tým súvisia i zdravé črevá, ktoré sa postarajú o bezproblémový chod ľudského tela. Podľa odborníkov na zdravie sú totiž črevá spojené s rôznymi telesnými funkciami, ako sa píše na food.ndtv.com. Okrem toho, že spracovávajú potraviny, ktoré konzumujeme, zdravé črevá pomáhajú udržiavať telo v plynulom chode. Taktiež je v nich viac dobrých baktérií ako zlých, pričom výskum publikovaný v British Medical Journal zdôraznil, že veľké množstvo tých dobrých môže pomôcť znížiť riziko porúch trávenia, zápchy, kyslosti, zápalového ochorenia čriev a ďalších. Okrem toho zdravé črevo podporuje chudnutie, zvyšuje imunitu a zvláda cukrovku.

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako zlepšiť funkciu čriev, je urobiť niekoľko menších zmien vo svojom životnom štýle a stravovaní. Pomôže tiež rýchly tip, ktorý ich dá do poriadku v priebehu niekoľkých dní. 

Odborníčka na výživu Lovneet Batraová pozná jednoduchý recept na detoxikačný nápoj, ktorý sa dá ľahko zahrnúť do každodennej stravy. Pripravuje sa z bežných kuchynských ingrediencií vrátane zázvoru, škorice, medu atď. Podľa nutričnej špecialistky je tento nápoj „dobrý pre zdravie tráviaceho traktu a môže stimulovať termogenézu“. Okrem toho pozitívne ovplyvňuje imunitu a celkovú výživu.

Recept na škoricovo-zázvorový nápoj

Ingrediencie:

  • 1 lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • pol lyžičky medu
  • jednu štvrtinu lyžičky škoricového prášku

Postup:

Najprv prevarte vodu a pridať do nej nastrúhaný zázvor. Preceďte cez sitko, trochu nechajte vychladiť a pridajte citrónovú šťavu. Nakoniec príde na rad trochu škorice a medu. Všetko premiešajte a popíjajte. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie nápoj škorica zázvor trávenie

2022-12-28 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia