ODPAD, ktorý ZABRÁNI vzniku zubného KAZU: Benefitom je TLMENIE kašľa a bolesti hrdla

Zdroj: gettyimages.com
2022-12-20 06:00:00

Viete si predstaviť, že by sa niečo, čo je plné antioxidantov, protizápalových a antibakteriálnych vlastností, zahodilo? Šupka z granátového jablka si "nezaslúži" kôš! Pozrite sa, prečo by mala byť súčasťou kuchyne.

Už niekoľko štúdií zistilo, že šupky ovocia a zeleniny uchovávajú viac živín ako časti, ktoré konzumujeme. Jedným z takýchto plodov je granátové jablko. Dužina tohto ovocia je sladká a šťavnatá a prekypuje niekoľkými zdraviu prospešnými vlastnosťami. Aj keď sa už veľa hovorilo o výhodách granátového jablka, vedeli ste, že aj šupky z neho sú mimoriadne výživné?! Najjednoduchší a najlepší spôsob, ako si z nich užiť maximu, je pripraviť čaj. 

5 zdravotných výhod čaju so šupkou z granátového jablka podľa food.ndtv.com:

1. Posilňuje imunitu

Ako už bolo spomenuté, šupka z granátového jablka je nabitá antioxidačnými, antibakteriálnymi a protizápalovými vlastnosťami, ktoré pomáhajú posilniť imunitu a liečiť bolesť hrdla, kašeľ a bežné prechladnutie.

2. Podporuje detoxikáciu

Granátové jablko je tiež nabité vitamínom C, ktorý pomáha telu vyplavovať toxíny a zabraňuje ďalšiemu poškodeniu buniek. Správna detoxikácia organizmu pomáha tiež prečistiť krv a preventívne pôsobí celkovo na zdravie.

3. Zlepšuje črevá

Šupky z granátového jablka obsahujú taníny, o ktorých je známe, že pomáhajú znižovať zápaly čriev a zlepšujú trávenie a metabolizmus. Tieto faktory pomáhajú podporovať celkové zdravie čriev.

4. Zlepšuje zdravie pokožky

Vitamín C, antioxidanty, protizápalové vlastnosti atď. v šupkách pomáhajú zlepšovať zdravie pokožky. Je tiež známe, že hydratuje pokožku a obnovuje jej rovnováhu pH.

5. Chráni zuby

Šupky majú účinky proti zubnému kazu. Môžu pomôcť predchádzať niekoľkým problémom so zubami, vrátane vredov v ústach, zubného kazu, zubného povlaku atď.

Recept na čaj

  • Vysušte šupky z granátového jablka. Buď ich môžete nechať na slnku, alebo upiecť v mikrovlnnej rúre.
  • Šupky preložte do mixéra a dobre pomelte.
  • Vezmite prázdne čajové vrecúško, nasypte doň jednu čajovú lyžičku prášku zo šupiek z granátového jablka a zatvorte.
  • Prevarte šálku vody, dajte doň čajové vrecúško a pripravte si šálku zdravého čaju.

Fotogaléria


Tagy:
granátové jablko čaj zdravie prevencia šupka

2022-12-20 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia