Využitie jesennej POTRAVINY, ako ju nepoznáte: ŠÍPKY vyžehlia drobné VRÁSKY, RECEPT na olej!

Zdroj: gettyimages.com
2022-09-24 14:00:00

Červené bobuľky dokážu akoby šibnutím čarovného prútika rozsvietiť šedivé jesenné či zimné dni. Zatiaľ čo sú šípky známe v súvislosti s čajom, veľký potenciál majú aj v starostlivosti o pleť.

Dermatológovia v tom majú jasno. O šípkach hovoria ako o superhrdinovi v starostlivosti o pleť i vlasy. Táto jesenná potravina je nabitá cennými látkami, z ktorej profituje nielen telo ako také, ale má benefity, ktoré pridajú kráse. 

Čítajte tiež: ZNAMENIE na záchode, že príde INFARKT: Vykonávanie veľkej potreby ako SIGNÁL

Výživa pre pleť

Čo sa týka prírodných olejov, jednoznačne kraľujú kokosový olej, taktiež jojobový a arganový. Málokto sa v dnešnej dobe nájde, kto by nemal na poličke v kúpeľni jeden z týchto olejov. Ten zo šípok však nie je až taký bežný. Veľká škoda! Šípky obsahujú veľké množstvo vitamínu C a minerálnych látok. Nachádza sa v nej vláknina, bielkoviny, vápnik, železo, horčík, draslík, zinok, mangén, ostatné vitamíny A, B, C, E, K, betakarotén, luteín, cholín a kyselinu listovú. Viete si predstaviť, že by ste tieto výživné látky dopriali aj svojej pleti, čo by sa odrazilo na jej stave?

Hoci výťažok zo šípok ľahko zohnať v obchodoch so špecializovanou zdravou výživou, je jasné, že šípkové sérum, ktoré si sami vyrobíte doma, bude účinnejšie. 

Recept na šípkový olej

Šípky sú skvelé na suchú pleť i na drobné vrásky. Poradia si s menšími príznakmi starnutia a celkovo zlepšia elasticitu a pružnosť pokožky. Ak dáte dohromady hrsť šípok s panenským slnečnicovým olejom, máte k dispozícii skvelý kozmetický prípravok, ktorý je navyše prírodný! Pleť nezaťaží, takže z nej vyťaží maximum!

Zaujme vás: 5 potravín, ktoré môžu ZABRÁNIŤ správnemu pohybu KRVI v tele: Bližšie ku ZRAZENINÁM!

Zohrejte slnečnicový olej a namočte doň rozmačkané šípky. Zmes uzatvorte do sklenenej nádoby a nechajte tri dni stáť pri izbovej teplote. Potom olejovú zmes sceďte. Budete mať čistý roztok, resp. šípkový extrakt, ktorý si môžete jemne vmasírovať alebo vklepať do oblastí s drobnými vráskami. 

Fotogaléria


Tagy:
jeseň šípky pokožka vrásky potravina

2022-09-24 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia