RASTLINA, ktorá PRINAVRÁTI stratenú chuť na SEX: Profitujú z nej muži i ženy

Zdroj: gettyimages.com
2022-09-23 12:00:00

Ashwagandha. Zvláštny názov, ktorý v sebe ukrýva veľkú silu a potenciál. Jej užívanie je v mnohých ohľadoch zdraviu prospešné. Ťažko vyjadriť slovami užitočnosť tejto rastliny.

Ide o stredne vysoký krík, ktorý dorastá do výšky 1,5 metra. Má malé žltozelené kvety a listy a guľaté plody podobné bobuliam, ktoré sú oranžové až červenooranžové. Rastie v tropickom a subtropickom podnebnom pásme. Pôvod má v Indii, no nájdeme ju aj na severe Afriky a na Blízkom východe. Už v starej Mezopotámii ju mnohí obdivovali a považovali za narkotikum. Dokonca ju mnohí oslavovali ako životodárny prostriedok, ako sa uvádzalo v indických spisoch. 

Čítajte tiež: 6 ZNAKOV, ktoré prezradia nočné ŠKRÍPANIE zubami: ZISTITE, čo sa to netýka aj VÁS!

Je známa tým, že zvyšuje libido, dlhovekosť a pomáha pri úľave od stresu. Preto niet divu, že priťahuje pozornosť ľudí, ktorí chcú žiť zdravo. Hovorí sa jej aj indický ženšen a ajurvédski lekári ju už stovky rokov používajú pre jej liečivé vlastnosti, ako sa píše na livestrong.com. Používa sa vo forme kapsule, tinktúry alebo čaju.

Účinky rastliny

V ajurvéde, tradičnej medicíne praktizovanej v Indii, sa táto bylina používa po stáročia na širokú škálu zdravotných problémov, vrátane liečby infekčných chorôb a zápalov. Bylinu tiež podávajú ako tradičný liek v Afrike na liečbu horúčky a zápalových stavov. V ľudovom liečiteľstve sa používa už 3-tisíc rokov. Hoci neexistuje žiadny výskum na podporu tohto tvrdenia, ajurvédski praktici veria, že ashwagandha môže byť účinným liekom na stratu chuti na sex u mužov aj žien.

Najviac študovanými zložkami ashwagandhy je skupina chemikálií nazývaných withanolidy. Jeden z nich - withaferín A, vykazuje protirakovinové účinky. Aj štúdia Clevelandskej kliniky podporuje tvrdenia ajurvédskych odborníkov o liečivých účinkoch. Na čo všetko zaberá?

  • úľava od stresu​
  • znížený zápal
  • afrodiziakum
  • zlepšená imunitná funkcia
  • bojovník proti starnutiu
  • protirakovinové schopnosti

Užívanie Ashwagandhy sa považuje za bezpečné. Konzultácia s lekárom je potrebná, ak je žena tehotná, podáva sa dieťaťu do 6 rokov, alebo máte nízky tlak, či ochorenie štítnej žľazy.

Zaujme vás: 12 stravovacích NÁVYKOV, ktoré zmenia vašu SNAHU o CHUDNUTIE: Priblížia vás k cieľu!

Ako pripraviť čaj?

Čaj ashwagandha si môžete kúpiť v obchodoch so zdravou výživou, alebo si pripraviť vlastný. Je to úplne jednoduché. Varte 3/4 až 1 1/3 čajovej lyžičky koreňa 15 minút. Potom nechajte vychladnúť. Ak sa rozhodnete pre užívanie tabletkovej formy, mali by ste si dať  podľa Cleveland clinic 500 miligramov Ashwagandhy dvakrát denne.

Fotogaléria


Tagy:
rastlina zdravie ženšen Ashwagandha

2022-09-23 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia