Izbová RASTLINA, ktorá chutí SLADKO a posilní IMUNITU: O tomto mnohí NEVEDIA!

Zdroj: gettyimages.com
2022-08-30 06:00:00

Najobľúbenejšia izbová rastlina v mestských džungliach, ktoré nazývame svojimi domovmi. Taká je Monstera skvelá (Monstera deliciosa), ktorá prekvapuje svojimi ovocnými plodmi, čo je veľkou neznámou pre väčšinu ľudí.

Tropická izbová rastlina sa vyznačuje prirodzenými otvormi v listoch, podľa ktorých ju každý spozná. Vyzerá krásne na parapete okna, no málokto vie, že má sladkú chuť a korenistú štruktúru. Čím sa ešte vyznačuje toto ovocie?

Čítajte tiež: URÝCHLI odchod odpadových látok z tela: RECEPT na vodu z BAKLAŽÁNU, ktorý popoženie METABOLIZMUS

Kombinácia sladkých chutí v ovocí

Jedna zo zakladateliek spoločnosti, ktorá sa špecializuje na tropické ovocie, opisuje podobu ovocia ku „kukuričnému klasu z inej planéty“. Čo sa týka chuti, ako keby ste jedli ovocie v kombinácii s cukrovinkami, píše sa na everydayhealth.com. Niečo medzi banánom, mango a ananásom.

„Má zaujímavé plástové šupiny, ktoré počas dozrievania opadávajú,“ dodáva. Spomína aj jednu výhradu: „Nezrelé ovocie obsahuje kryštály šťavelanu vápenáteho, ktoré môžu spôsobiť pálenie v ústach. Preto ho jedzte len zrelé, aby ste predišli popáleniu.“

Influencerka Lydia Keatingová taktiež okúsila toto ovocie. Jej slová hovoria za všetko.

„Má zaujímavý tvar s peknými krivkami,“ uvádza po vytiahnutí troch kúskov z krabice. „Tá chuť je neuveriteľná. Nikdy som nejedla niečo takéto. Na začiatku je ovocie sladké, nastupuje chuť podobná ananásu, potom kokosu a neskôr banánu,“ dodáva s tým, že stred je tvrdý ako kukuričný klas.

Niektorí prirovnávajú chuť ovocia k banánom so sladkým nádychom marshmallow.

Ako vplýva na telo? 

Ovocie obsahuje veľké množstvo vitamínu C, ktorý pomáha telu bojovať proti voľným radikálom,“ hovorí Kery Gansová, nutričná poradkyňa v New Yorku.

Všeobecne vitamín C prospieva v boji proti niektorým druhom rakovín a podporuje imunitný systém. Nie je však až taký ideálny, ako sa na prvý pohľad zdá. 

V dôsledku šťavelanu vápenatého môžu nastať aj vedľajšie účinky na trávenie, vrátane nevoľnosti, hnačky a vracania. Keď je ovocie zrelé, šťavelan sa rozptýli,“ dodáva poradkyňa.

Zaujme vás: KVÍZ o známom ochorení: Tieto otázky PREVERIA, či viete, ako na CHRÍPKU!

Potrebuje veľa svetla

Keďže Monstera je známa ako izbová rastlina, kde sa v nej berie to ovocie? Môžete z tej svojej, ktorú pestujete doma na parapetnej doske, získať ovocný plod? Je to nepravdepodobné. Monstera deliciosa je najbežnejším druhom Monstery, pričom môže vytvárať kvety, no je potrebné ju opeliť, aby priniesla ovocie. Ako izbová rastlina je Monstera zriedka dostatočne veľká alebo má dostatok svetla na produkciu ovocia. Najlepšie je mať rastlinu na okrasné účely.

Fotogaléria


Tagy:
ovocie zdravie prevencia monstera deliciosa

2022-08-30 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/sh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia