Ako SPRÁVNE skladovať OVOCIE? Takto vám AVOKÁDO vydrží čerstvé 3 MESIACE!

Zdroj: gettyimages.com
2022-06-05 15:00:00

Koniec zrelého a zhnitého avokáda, ktoré zakaždým skončí v koši! Keďže je plné kvalitných tukov a draslíka, hodí sa pár rád, ktoré prispejú k dlhodobej čerstvosti ovocia.

Jedna žena sa podelila o svoje tipy, čo sa týka skladovania tohto ovocia, na sociálnej sieti TikTok. Údajne prisahá na 3 spôsoby, ktoré sa postarajú o čerstvosť avokáda na dlhú dobu, ako sa píše na express.co.uk.

Zmrazte ho

Prvý tip pozná veľmi málo ľudí. Zrejme by mnohých ani len nenapadlo, že ovocie je dobré zmraziť. Ak ste ho priniesli z obchodu a neplánujete ho zjesť nasledujúce dni, jednoducho ho uložte do mrazničky. Tak vydrží čerstvé až 3 mesiace.

Čítajte tiež: Keď s PANKREASOM nie je niečo v poriadku: Pohľad do TOALETY prezradí PROBLÉM!

Pomôžu špeciálne obaly

Naledujúci trik ocenia tí, ktorí si pochutnali na ovocí, no ostala z neho polovica. Aby sa nezmenila na čiernu kašovitú časť, dajte ho do špeciálneho viečka, ktoré uchová čerstvosť avokáda. Ide o špeciálneho ekologického pomocníka v kuchyni, vyrobeného zo 100% potravinárskeho silikónu. Vďaka týmto krytom si ovocie či zelenina uchovajú až o 23% viac vhlkosti v porovnaní s potravinovou fóliou či alobalom. Taktiež pomôžu obaly z včelieho vosku, do ktorého zvyšok ovocia jednoducho zabalíte.

Fotogaléria


Tagy:
skladovanie zdravie avokádo

2022-06-05 15:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia