Cukor DOSTANE z tela VON: Táto POTRAVINA znižuje hladinu GLUKÓZY už za 30 minút!

Zdroj: gettyimages.com
2022-01-03 12:30:00

Je známe, že strava je základom prevencie cukrovky. Niektoré potraviny sa však chvália nenapodobiteľnou schopnosťou znižovať hladinu cukru v krvi. Zistilo sa, že jedna bylina, ktorá je plná antioxidantov, znižuje hladinu glukózy v krvi už za 30 minút.

Počet prípadov cukrovky stúpa závratnou rýchlosťou, čiastočne aj preto, že tento stav je neoddeliteľne spojený s obezitou. Zdravotnícke inštitúcie na celom svete dali jednoznačne najavo, že správna strava ponúka najlepšiu ochranu pred chorobou. Zatiaľ čo niektoré potraviny sa neodporúčajú, iné sú vhodné pre ich účinky na zníženie hladiny glukózy v krvi. Ženšen, ktorý možno konzumovať v nespočetných formách, dokáže znížiť hladinu cukru v krvi už za 30 minút, ako sa uvádza na express.co.uk!

Čítajte tiež: PREDBEHNITE infarkt a cukrovku: Odstráňte tento ranný ZLOZVYK, zabránite chorobám!

Preč s rafinovanými sacharidmi

Odporúčania vydané Harvard Health ponúkajú všeobecný prehľad potravín, ktorým sa treba vyhnúť pri prevencii cukrovky. Webová stránka uvádza, že sacharidy by sa mali vyberať múdro, „v ideálnom prípade zo zeleniny, celozrnných výrobkov a ovocia“.

Pokračuje: „Vyhýbajte sa vysoko rafinovaným sacharidom, ako je biely chlieb, cestoviny a ryža, ako aj sladkostiam, sladkým nealkoholickým nápojom a sladkostiam. Rafinované uhľohydráty majú tendenciu spôsobiť prudké zvýšenie hladiny cukru v krvi a taktiež môžu zvýšiť hladinu triglyceridov v krvi."

Našťastie, iné potraviny preukázali opačné účinky na hladinu glukózy v krvi, čo im pomohlo v krátkom čase klesnúť. Napríklad ženšen, koreňová rastlina vychvaľovaná pre svoje antidiabetické vlastnosti, preukázateľne znižuje hladinu cukru v krvi už za pol hodiny.

Účinný ako doplnková liečba

Jedna štúdia publikovaná v Journal of Medicinal Food zaznamenala významný pokles hladín glukózy v krvi 30 minút po tom, čo skupina subjektov s poruchou glukózy nalačno skonzumovala kórejskú odrodu červeného ženšenu. Štúdia je jednou z mnohých, ktoré potvrdzujú, že ázijský aj americký ženšen znižujú hladinu glukózy v krvi u diabetikov 2. typu.

Autori poznamenali: „Tieto štúdie naznačujú, že extrakt z amerického ženšenu je účinný a bezpečný ako doplnková liečba pri liečbe cukrovky 2. Vo všeobecnosti však ženšen zriedkavo preukázal významné účinky na A1C, inzulín nalačno alebo inzulínovú rezistenciu."

Ďalšie zdravotné benefity

Jedna metaanalýza z roku 2016 zistila zlepšenie triglyceridov, celkového cholesterolu a lipoproteínov s nízkou hustotou po použití ženšenu. Tieto účinky možno pripísať rozpustnej vláknine ženšenu, ktorá sa viaže na lipidy v tráviacom trakte a ťahá ich von z tela. 

Bolo tiež poznamenané, že lekárske použitie extraktu môže tiež liečiť vysoký krvný tlak. Štúdie preukázali, že systolický krvný tlak môže po užití byliny výrazne klesnúť. To znamená, že je taktiež znížené riziko srdcového infarktu a mŕtvice. 

Vysoká koncentrácia antioxidantov v bylinke znamená, že môže posilniť aj imunitný štít tela! Táto antioxidačná ochrana môže tiež zastaviť produkciu abnormálnych buniek a ich rast, čo je archetypický mechanizmus rakoviny.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie cukrovka prevencia ženšen

2022-01-03 12:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia