PRÍČINA žalúdočných problémov po konzumácii CESNAKU odhalená: Spravte TOTO a ťažkosti ZMIZNÚ!
Máte radi jeho štipľavú chuť, no odmietate ho kvôli žalúdočným problémom? Stačí spraviť jednu vec a môžete si dopriať cesnak bez toho, aby vám narobil šarapatu v tele!
O cesnaku sa hovorí, že je veľmi ťažký na žalúdok. Hoci v sebe skrýva množstvo zdravotných výhod pre ľudský organizmus, niektorým nie je po jeho konzumácii dobre, preto sa ho zrieknu. Málokto však vie, prečo môže v skutočnosti táto potravina spôsobiť problémy!
Čítajte tiež: NAJHORŠIA poloha pri spánku, ktorá potichu NIČÍ telo: Zaťažené KĹBY a narušená CHRBTICA
Stráviteľnejší vďaka jednej veci
Za všetko môže obsah, nachádzajúci sa v strede cesnaku. Určite si už každý všimol klíček v strede zeleniny. Stačí cesnakový strúčik rozpoliť, resp. rozrezať a zelený výhonok vybrať. Tí, ktorým robil cesnak problémy, zrazu pocítia výrazný rozdiel. Cesnak bude "ľahší" a pre žalúdok stráviteľnejší.
Môže za to kyselina aluminiová, ktorú ľudské telo ťažšie strávi. Najväčšie množstvo tejto látky sa nachádza práve v klíčkoch. Aj z tohto dôvodu sa odporúča cesnak pred konzumáciou najemno nakrájať a nechať na vzduchu 15 minút. Tak sa totiž kyselina zneutralizuje. Taktiež by mohlo byť dobrou radou, pochutnať si na cesnaku spolu s inou potravinou. Hlavne u ľudí s citlivým žalúdkom by samotný surový cesnak nemusel zareagovať práve najpríjemnejšie.
Mnohí ľudia potvrdzujú, že po vydlabaní klíčku sa pocit nepohodlia v ich žalúdku po konzumácii cesnaku zrazu vytratil. Za pokus to určite stojí!
Fotogaléria
cesnak zdravie prevencia