NÁPOJ, ktorý SPAĽUJE skrytý TUK počas SPÁNKU: Menšie bruško, zatiaľ čo relaxujete!

Zdroj: gettyimages.com
2021-10-17 06:00:00

Viscelárny tuk je veľmi nebezpečný, keďže obaluje tukom životne dôležité orgány nachádzajúce sa v strede tela. Hrozí tak infarkt a mŕtvica! Našťastie, brušný tuk sa dá zvládnuť vhodnou diétou. Ukázalo sa, že dokonca jeden nápoj ho môže odstrániť, zatiaľ čo vy budete oddychovať!

 

Ľudské telo dokáže v sebe skrývať veľké množstvo tuku. Najhoršie na tom je, že nie všetok tuk je viditeľný okom. Viscerálny tuk sa prilepí na orgány, čo z neho robí rizikový faktor srdcovocievnych chorôb a cukrovky. Nevidíte ho, o to viac je zákernejší, keďže môže potichu zabíjať vašej telo.

Zbaviť sa ho môžete jednoducho: zdravou stravou a cvičením. Obzvlášť sa odporúča do zdravého jedálníčka zaradiť jeden nápoj. Zhromažďujúce sa dôkazy naznačujú, že čaj oolong výrazne znižuje viscerálny tuk, ako sa uvádza na express.co.uk.

Čítajte tiež: Jednoduchý CVIK, ktorý sľubuje dlhovekosť: Ak toto nedokážete, HROZIA vám zdravotné PROBLÉMY!

V jednej randomizovanej štúdii výskumníci priradili účastníkom počas 12 týždňov denný nápoj obsahujúci 609,3 mg katechínu - kľúčovej živiny v čaji. Vedci im merali oblasť brušného tuku, telesnú hmotnosť a zloženie ich tela na začiatku experimentu, v ôsmom a v 12. týždni. Zistenia odhalili, že nápoje bohaté na katechíny výrazne znížili oblasť viscerálneho tuku, ako aj telesný tuk.

Vedci dospeli k záveru: „Konzumácia katechínom obohateného nápoja zo zeleného čaju počas 12 týždňov indukovala úbytok viscerálneho tuku u dospelých Číňanov s vysokým podielom brušného viscerálneho tuku.“

Zlepšuje metabolizmus tukov

Tieto zistenia zopakovala podobná štúdia, ktorá preukázala, že pitie 300 mililitrov čaju oolong štyrikrát denne môže ľuďom pomôcť zbaviť sa jedného kilogramu tuku za šesť týždňov! Vedci naznačili, že čaj to dosiahol tým, že zlepšil metabolizmus tukov v tele. V skutočnosti sa totiž ukázalo, že oolong môže zvýšiť rýchlosť metabolizmu o 2,9 percenta v porovnaní s vodou. To sa rovná spáleniu zhruba 281 kalórií za deň.

Zvyšuje odbúravanie tukov

Ďalšiu štúdia publikovaná v časopise Nutrients naznačovala, že čaj môže „spaľovať tuky, kým spíte“.

Starší autor štúdie, profesor Kumpei Tokuyama, povedal: „Rovnako ako všetky čaje, aj oolong obsahuje kofeín, ktorý ovplyvňuje energetický metabolizmus zvýšením srdcovej frekvencie. Štúdie však naznačujú, že konzumácia čaju môže tiež zvýšiť odbúravanie tukov, nezávisle od účinkov kofeínu. Chceli sme preskúmať účinky konzumácie oolongu v porovnaní so samotným kofeínom na energetický a tukový metabolizmus v skupine zdravých dobrovoľníkov."

Účinky aj počas spánku

Štúdia ukázala, že čaj oolong zvýšil odbúravanie tukov asi o 20 percent v porovnaní s účastníkmi v kontrolnej skupine. Na dosiahnutie týchto účinkov museli subjekty konzumovať dve šálky čaju denne. Je zaujímavé, že účinky na chudnutie pokračovali, keď účastníci spali.

Tim Bond k výsledkom uviedol: „Ukázalo sa, že čaj oolong pomáha zvyšovať výdaj tukov a spaľovanie tukov. Štúdie ukázali približne o tri kilogramy menej za 12 týždňov, ale často ide o polokontrolované štúdie, kde majú ľudia určitý dohľad."

Na stanovenie dlhodobej účinnosti čaju oolong ako pomocného prostriedku na zníženie viscerálneho tuku je potrebných viac štúdií. Je to však na dobrej ceste!

Fotogaléria


Tagy:
čaj zdravie oolong viscelárny tuk

2021-10-17 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia