Surovina do cesta s ohromnými ÚČINKAMI: Z VÝSLEDKOV sa budete tešiť už po pár MINÚTACH

Zdroj: gettyimages.com
2020-12-15 12:00:00

Hoci v týchto dňoch nechýba v kuchynskej výbave každej gazdinky pri pečení vianočných dobrôt, je škoda využiť ho len na to. Prášok do pečiva skrýva v sebe zaujímavý potenciál, ktorý možno vyskúšať na vlastnej koži. Môže byť pomocou pri žalúdočných ťažkostiach a je skvelý i na pokožku!

Prášok do pečiva predstavuje v tomto predvianočnom období nevyhnutnú ingredienciu. Vďaka nej vznikajú také chutné koláče a iné dobroty, že sa človek zalizuje až za ušami. Pokojne by však mohol byť aj súčasťou lekárničky. Pomôže napraviť množstvo neduhov a zdravotných problémov, s ktorými bojujete. 

Čítajte tiež: ADVENTNÝ veniec ako dôvod zdravotných ťažkostí: Negatívna ZMENA nastáva po ZAPÁLENÍ sviečok!

Na unavené nohy

Tri lyžice prášku do pečiva s 2 litrami vody dokážu s vašimi nohami priam zázraky. K dispozícii máte relaxačný kúpeľ, ktorý vás môže v priebehu pár minút zbaviť opuchov a únavy. Je ideálnym pomocníkom, ak nutne potrebujete po náročnom dni uvoľnenie pre boľavé chodidlá. Stačí len jeden balíček prášku do pečiva nasypať do teplej vody v lavóre a užívať si kúpeľ. Kúra okamžite osvieži, vzpruží a zbaví vaše nohy nepríjemného zápachu, baktérií a dokonca aj plesní. 

Proti poteniu

Málokto vie, že trošku prášku zmiešaného s vodou pôsobí tiež ako dezodorant. Táto zmes zabezpečí suché podpazušie a taktiež vás zbaví zápachu. Čo je na tom najlepšie, bez akejkoľvek chémie, ktorej majú klasické prípravky až-až.

Na žalúdočné ťažkosti

Páli vás záha? Trpíte zažívacími ťažkosťami? Opäť môžete staviť na prášok do pečiva, konkrétne na 1-2 lyžičky zmiešané so studenou vodou. Ihneď vypite!

Na triesku

Ak sa vám zapichne do prsta trieska, prvé, po čom siahnete, je pravdepodobne pinzeta. Hoci je účinným pomocníkom, údajne vám lepšiu službu preukáže prášok do pečiva. Zmiešajte ho s vodou v pomere 1 : 1 a aplikujte na miesto s trieskou. 

Bodnutie hmyzom

Včelie bodnutie nie je moc príjemné. Skúste si miesto bodnutia potrieť pastou z vody a prášku do pečiva. Po 10 minútach zmes umyte. Mali by ste pocítiť úľavu. 

Na vlasy

Prášok do pečiva patrí do šampónu! Ak sa vám to zdá ako divná kombinácia, zmeníte názor. Ak prášok pridáte do šampónu, výsledkom budú čistejšie vlasy, odmastené od korienkov až po končeky. 

Na krásnu pleť

Vymeňte drahý peeling za prášok od pečiva! Pomasírujte navlhčenú pokožku trochou prášku do pečiva. Buďte však opatrní a jemní. Prášok do pečiva bude mať exfoliačné vlastnosti, takže odstráni mŕtve bunky, vyhladí pokožku a zabráni prekysleniu pokožky. Výsledkom bude rozžiarená a hladká pleť. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie prevencia zdravotné problémy prášok do pečiva

2020-12-15 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia