REAKCIA v tele po konzumácii CIBULE: 7 vecí, ktoré nastanú po ČASTEJŠEJ konzumácii zeleniny!

Zdroj: gettyimages.com
2020-12-05 15:00:00

Rozplače vás pri krájaní, no je plná vitamínov a živín. Od nepamäti ju ľudia používali na liečenie rôznych neduhov a zdravotných problémov. Zatočí so škodcami a baktériami. Reč je o cibuli. 

Egypťania kedysi považovali cibulu za symbol nesmrteľnosti! Jej najvýznamnejšou zložkou je alicín, známy svojimi antibakteriálnymi účinkami. Je považovaná za prírodné antibiotikum, plné vitamínov a minerálov! Nájdeme v nej vitamín B, C, E, kyselinu listovú, železo, síru, fosfor, draslík, horčík a ďalšie minerálne látky. Vyniká pozitívnymi účinkami na srdce, znižuje krvný tlak, podporuje činnosť obličiek. Hoci nemusí ísť pre mnohých o najnovšie zistenia, málokto vie napríklad o tom, že je to prírodné afrodiziakum

Čítajte tiež: Zdravá MAŠKRTA alebo POHROMA pre vaše telo? PRAVDA o ovocí v sušenej podobe!

Ak si dáte cibulu raz za čas, doprajete svojmu telu dávku zdraviu prospešných látok. V prípade zvýšenia jej množstva na tanieri, už možno očakávať oveľa viac!

1. Zlepšuje hustotu vašich kostí

Akokoľvek to môže znieť zvláštne, niektoré štúdie podľa healthline.com preukázali, že konzumácia cibule môže mať pozitívny vplyv na hustotu kostí. Ak ju budete jesť každý deň po dobu jedného mesiaca, vaše kosti sa spevnia o 5 percent oproti ľuďom, ktorý tak neurobia.

2. Znižuje hladinu cholesterolu a udržuje zdravé srdce

Cibuľa s vysokým protizápalovým účinkom znižuje hladinu zlého cholesterolu. Keď je v norme, znižuje sa riziko kardiovaskulárnych chorôb a vaše srdce a cievy sú v poriadku.

3. Uľahčuje trávenie

Cibuľa je plná vlákniny, ktorá urýchľuje a podporuje správne trávenie. Okrem toho tiež zvyšuje produkciu dobrých baktérií v črevách, čo uľahčuje proces rozkladania potravy.

4. Chráni pred poškodením buniek

Cibuľa obsahuje 25 rôznych druhov antioxidantov, ktoré sú prospešné pre organizmus. Antioxidanty nás nielen chránia pred určitými chorobami, ale tiež zabraňujú poškodeniu buniek.

5. Zlepšuje zrak a zdravie ústnej dutiny

Cibuľa zabíja škodlivé baktérie prítomné v ústach a zlepšuje ich hygienu. Antimikrobiálne vlastnosti, ktoré má, posilňujú zuby. Obsahuje tiež kvercetín, látku, ktorá bojuje proti kataraktu a udržuje vaše oči zdravé.

6. Pomáha pri nespavosti

Výskum uskutočnený University of Colorado naznačuje, že konzumácia cibule môže zlepšiť kvalitu spánku. Je to vďaka vláknine, ktorá podporuje zdravie čriev a zároveň zmierňuje stres.

7. Bojuje so starnutím pokožky

Cibuľa je bohatá na vitamíny A, C a E, ktoré vám pomôžu dosiahnuť žiarivo dokonalú pokožku. Zmierňuje tiež tvorbu akné. Aplikácia gélu extrahovaného z cibule zosvetlí jazvy, ktoré už nebudú až tak viditeľné.

Fotogaléria


Tagy:
zelenina zdravie cibuľa benefity

2020-12-05 15:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia