ZVRÁTI procesy, ktoré vyvoláva STARNUTIE: Známa rastlina PREKVAPUJE svojimi účinkami!

Zdroj: gettyimages.com
2020-11-30 06:00:00

Pribúdajúcim vekom začína telo slabnúť. V ohrození je imunita, srdce, mozog aj libido. Je tu však dobrá správa. Existuje rastlina, ktorá dokonale ochráni srdcový sval a zvýši aj sexuálny apetít!

Účinky Ginko biloba na zdravie poznali ľudia od nepamäti. Táto rastlina, plná zdravia, sa v starovekej čínskej medicíne používala na liečbu bolestí hlavu, závratov, pri poruchách učenia a pri problémoch so sústredením. 

Čítajte tiež: Citrónová voda je OUT: Prekonala ju táto výživová BOMBA, ktorá vytvára nový KOLAGÉN v koži!

S čím všetkým si poradí? 

Za zdraviu prospešné sa považujú listky ginka. Sú plné fenolov, flavonoidov, organických kyselín a iných prospešných látok. Často po ňom siahajú študenti, ktorí sa pripravujú na skúšky, pretože zlepšuje pamäť. Zástupcovia ajuvérdy ho považujú za liek, ktorý zatočí s depresiou, mozgovou príhodou, zastaví príznaky Alzheimerovej choroby a poradí si aj s niektorými druhmi rakoviny. Odporúčajú ho užívať, ak máte problém so slabším krvným obehom, pri problémoch so zrakom, sluchom, keď vás trápi reuma, či zvýšený krvný tlak. 

Ochráni srdce a zvýši libido

Najnovšie štúdie ukazujú, že ochráni srdce pred infarktom a poradí si aj s poruchami potencie a zníženým libidom, ako sa píše na express.co.uk. Ako človek starne, jeho telesné funkcie sa oslabujú. Srdce aj libido sú najviac v ohrození, keďže sú vzájomne prepojené. 

„Vo väčšine prípadov sú sexuálne problémy spôsobené samotným srdcom, obehovým systémom, alebo obavami zo zlyhania,“ uvádza sa v správe British Heart Foundation (BHF).

Malá štúdia ukázala, že táto rastlina pomohla znížiť stratu libida asi u 84 percentách účastníkov. Pokles sexuálnej túžby bol u nich spôsobený užívaním antidepresív. Účastníci mužského aj ženského pohlavia uviedli, že po konzumácii 60 až 240 mg doplnku výživy s obsahom ginka denne pocítili zvýšenú túžbu, vzrušenie a schopnosť dosiahnuť orgazmus. Dokonca u žien zaznamenali vedci silnejšie účinky. Výskumníci pripisujú afrodiziakálne účinky ginka jeho schopnosti uvoľniť krvné cievy a zvýšiť prietok krvi. Táto schopnosť tiež zodpovedá za zdravie srdca.

Aké zdraviu prospešné látky obsahuje?

  • ginkolidy
  • flavonoidy
  • vitamíny a minerály najmä A, C a horčík
  • mastné a organické kyseliny
  • lipidy
  • škrob
  • bielkoviny
  • anthocyanín

Ako ginko užívať?

Ginko môžete užívať v rôznych podobách. Na podporu potencie sú najvhodnejšie tabletky, no môžete ho užívať aj vo forme čaju, kvapiek, alebo konzumovať samotné tepelne upravené plody. Ak ho budete užívať pravidelne, jeho účinky pocítite po 4 až 6 týždňoch. Dlhodobé užívanie nie je vhodné pre deti a tehotné ženy.

Fotogaléria


Tagy:
rastlina zdravie prevencia ginko biloba účinky

2020-11-30 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia