Tropický zázrak, ktorý vyhladí VRÁSKY: Toto MNOŽSTVO ovocia ochráni pred starnutím!

Zdroj: gettyimages.com
2020-11-28 14:30:00

Nie je väčšie ako pštrosie vajce, ale hovorí sa o ňom ako o pokrme Bohov. Niektorí ho milujú, iní ho do úst ani nevložia. Je plné zdraviu prospešných látok a bojuje s vráskami. Reč je o mangu.

Zbraň proti vráskam

Jeho konzumácia upokojuje nervy a pozitívne vplýva na pokožku a vlasy. Bojuje s infekciami, pomáha pri poruchách zraku a pôsobí ako afrodiziakum. Ako sa píše na studyfinds.org, mango je plné vitamínu A, B, C, E a antioxidantov, ktoré chránia telo pred voľnými radikálmi, rovnako pred starnutím a degeneráciou buniek. Podieľa sa na omladení tela! Podľa štúdie, ktorá bola zverejnená v časopise Nutrients, staršie ženy, ktoré jedli toto tropické ovocie, zaznamenali redukciu vrások na tvári o viac ako pätinu!

Čítajte tiež: ZÁHADNÝ efekt KÁVY s cukrom: Čo spraví nevinné OSLADENIE s nápojom!

Pozor na množstvo

Vedci študovali mexické mango Ataulfo, ktoré je bohaté na betakarotén a antioxidanty, o ktorých sa predpokladá, že spomaľujú poškodenie buniek v tele. Pilotnej štúdie sa zúčastnilo 28 žien svetlej pleti, ktoré prešli menopauzou. Rozdelené boli do dvoch skupín. Jedna dostávala pol šálky manga štyrikrát týždenne počas štyroch mesiacov, zatiaľ čo druhá konzumovala šálku a pol. 

„Ženy, ktoré jedli pol šálky manga ​​štyrikrát týždenne, zaznamenali po dvoch mesiacoch 23-percentný pokles hlbokých vrások a 20-percentný pokles po štyroch mesiacoch,“ konštatoval hlavný autor štúdie profesor Robert Hackman z Kalifornskej univerzity v Davise.

Podľa doktorantky Vivien Famovej ide o výrazné zlepšenie stavu pokožky. Ako však doplnila, s konzumáciou manga to netreba preháňať, pretože to môže mať opačný efekt, ako sa potvrdilo pri druhej skupine pozorovaných. 

„Ženy, ktoré jedli šálku a pol manga za rovnaké časové obdobie, zaznamenali nárast vrások,“ vysvetlila.

Ako dodala, malé množstvo manga môže byť prospešné pre zdravie pokožky, no príliš veľa môže telu skôr ublížiť. Prečo konzumácia väčšieho množstva manga zvýšila tvorbu vrások, nie je úplne jasná, ale vedci si myslia, že to môže súvisieť so zvýšeným obsahom cukru.

O tropickom ovocí

Mango je plodom stromu mangovníka. Poznáme približne 1000 odrôd tohto ovocia. Je výborným zdrojom vitamínu A a C, betakaroténu, draslíka, fosforu, ale aj vlákniny, na druhej strane obsahuje málo tuku. Plody majú rôznu farbu, veľkosť aj tvar. Jeho chuť je veľmi zvláštna, chutí ako broskyňa, banán, spojený s jahodou aj marakujou v jednom. Je potrebné ho nechať dozrieť pri izbovej teplote, kým nie je mäkké. Okrem bežnej konzumácie sa používa na výrobu omáčok, sorbetov, či do pudingov.

Výhody konzumácie manga

  • zlepšuje zdravie pokožky  a vlasov
  • zmierňuje zápchu
  • podporuje imunitný systém
  • chráni pred rakovinou
  • zdravé pre oči
  • reguluje hladinu cukru v krvi
  • vhodné pri ochoreniach ako je Alzheimerova choroba, či demencia

Fotogaléria


Tagy:
mango ovocie zdravie pokožka starnutie

2020-11-28 14:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia