Sila ukrytá v ŠTIPKE kuchynského KORENIA: Málokto vie o tom, čo dokáže s KOLAGÉNOM!

Zdroj: gettyimages.com
2020-11-08 14:30:00

Je chutná, voňavá, pomáha v boji s rakovinou a cukrovkou, zatočí s infekciami. Poteší dušu, skrášli pleť. Takú silu v sebe skrýva škorica!

Škorica má dlhú históriu, už v stredoveku bola považovaná za luxusné korenie, keďže dovoliť si ju mohli len majetní ľudia. O niečo neskôr sa zistilo, že je aj prírodným liekom. Nájdeme ju takmer v každej kuchyni. Nie je len lahodnou prísadou do koláčov, vďaka nej získate krásnu pokožku a dokonca vám zlepší náladu, ako sa píše na portáli brightside.me. Za najzdravšiu a najkvalitnejšiu sa považuje Ceylónska škorica. Má veľmi veľa zdravotných výhod. I napriek tomu to s ňou netreba preháňať, vo veľkom množstve môže totiž byť toxická. Aké sú výhody konzumácie škorice?

Čítajte tiež: Ako liečiť KORONAVÍRUS doma? ODBORNÍK radí, ako si pomôcť bez lekára!

1. Pomáha minimalizovať výskyt akné

Škorica má antimikrobiálne vlastnosti, zabraňuje upchávaniu pórov a pomáha pri liečbe vyrážok a akné. Zabíja baktérie a huby, ktoré spôsobujú začervenané škvrny na tvári. Je tiež skvelým zdrojom silných antioxidantov, ktoré chránia vaše telo pred poškodením, spôsobeným voľnými radikálmi. Obsahuje kalcium, železo, vitamín A, B6, magnézium a vitamín C.

2. Zabraňuje prejavom starnutia

Voľné radikály prispievajú k predčasnému starnutiu pokožky, k tvorbe vrások, jemným liniek, k pigmentácii a k matne vyzerajúcej pokožke. Antioxidanty v škorici spomaľujú tento proces. Toto korenie dokonca obsahuje stopové prvky, o ktorých sa preukázalo, že zvyšujú hladinu kolagénu. Vďaka nemu bude pokožka napnutá.

3. Hladká a rovnomernejšia pokožka

Škorica zvyšuje cirkuláciu a dodáva pokožke krv a kyslík. Sťahuje póry a zlepšuje zdravie zvnútra. Pokožka vyzerá hladšie, rovnomernejšie, sviežejšie.

4. Má protizápalové vlastnosti

Štúdie preukázali, že škorica má protizápalové vlastnosti a môže zmierniť opuch. Dokonca uľaví aj boľavým kĺbom. Pomáha taktiež znížiť hladinu zlého cholesterolu v krvi.

5. Znižuje riziko srdcových chorôb

Ak sa nestravujete zdravo a vaša strava je plná tučných jedál, je pravdepodobné, že budete mať vysoký cholesterol a váš kardiovaskulárny systém bude v ohrození. Pridaním škorice do jedálnička ochránite svoje srdce pred infekciami a poškodením. Tá zabráni, aby sa tuk usádzal v cievach.

6. Pomáha pri chudnutí

Škorica je bohatá na vlákninu. Dodá pocit sýtosti a pomôže vám bojovať s chuťou na sladké. Zrýchli metabolizmus, prospieva aj črevám.

7. Zlepšuje pamäť

Škorica môže oddialiť starnutie mozgu a znížiť oxidačný stres mozgových buniek. Stimuluje tiež časť mozgu, ktorá je spojená s pamäťou. Ukázalo sa dokonca, že toto korenie zlepšuje niektoré príznaky Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby.

Ajurvéda využíva silu škorice v kombinácii s medom. Spoločne bojujú s rôznymi zdravotnými problémami. Už jedna lyžička medu zmiešaná s polovicou lyžičky škorice na prázdny žalúdok urobí s vašim telom zázraky!

Ďalšie účinky: 

  • Má antibakteriálne, protizápalové a antioxidačné vlastnosti
  • Zlepší trávenie
  • Zmierni nevoľnosť
  • Posilní imunitu
  • Zmierni bolesti spôsobené artritídou
  • Podporuje chudnutie
  • Zmierňuje menštruačné problémy
  • Uľaví od bolesti kĺbov a svalov
  • Znižuje hladinu cukru v krvi
  • Bojuje s infekciou
  • Zatočí s celulitídou
  • Zlepší náladu

Fotogaléria


Tagy:
korenie zdravie škorica prevencia

2020-11-08 14:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia