Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Priložte CIBUĽU na boľavý KĹB a čakajte niekoľko minút: Takto sa prejaví jej účinok!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Stálica v slovenských domácnostiach. Taká je cibuľa, ktorá nepatrí len do kuchyne. Svoje nezastupiteľné miesto má aj v lekárničke. Poradí si s takými zdravotnými problémami, s akými mnoho iných druhov zeleniny nie. Oceníte ju napr. pri bolestiach kĺbov!

Keďže nesú hmotnosť nášho tela a umožňujú nám vykonávať pohyb, sú dosť vyťažené. Týka sa to hlavne kĺbov v kolenách a bedrách. Aj lakťový, ramenný a iné malé kĺby netreba podceňovať, záleží však na povahe každodenných pohybov. Ľahko sa môže stať, že vás prekvapia bolesti kĺbov, keďže sú často namáhané. Opotrebenie alebo rozkladové procesy v kĺbe ako športové zranenia, či zápal tkanív v okolí kĺbov – to všetko môže byť príčinou. 

Čítajte tiež: AFRODIZIAKUM a životabudič v jednom: Rastlina, ktorá NAKOPNE libido a chuť na sex!

Zeleninou proti bolestiam kĺbov

Hoci lieky sú prvé, po ktorých mnohí siahnu, ak ich bolia kĺby, mali by dať prednosť niečomu inému. Avšak len v prípade, ak sa nejedná o vážny stav. Riešením by mohla byť cibuľa! Táto potravina, nabitá zdraviu prospešnými látkami, dokáže priam divy s ľudským telom. Tentokrát však nejde o jej vnútorné použitie, ale vonkajšie. Cibuľa je známa svojimi protizápalovými schopnosťami, ako sa píše na medium.com a obsahom síry, ktorá má schopnosť utlmiť enzýmy vyvolávajúce bolesť. 

Priložte CIBUĽU na boľavý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Nastrúhajte si cibuľu na jemnom strúhadle. Pripravte gázu alebo kus nejakej bavlnenej látky, na ktorú rozotrite vzniknutú masu. Obklad priložte na boľavý kĺb a nechajte pôsobiť 15-30 minút. Bolesť by mala v priebehu niekoľkých minút ustúpiť alebo sa aspoň zmierniť. Na svedomí to má rozohrievajúci účinok cibule, ktorý spôsobí prekrvenie postihnutého miesta. Cibuľový obklad oceníte vtedy, ak sú bolesti ešte znesiteľné a netrvajú dlho. V opačnom prípade už treba kontaktovať svojho lekára. 

Ďalšie využitie cibule

Obklad s pomocou cibule môže pomôcť pri bolestiach v ramenách, bedrách, kolenách i členkoch. Zeleninu možno použiť aj na potlačenie nepríjemného svrbenia a bolesti po bodnutí hmyzom. Stačí len priložiť plátok čerstvo nakrájanej cibule na miesto bodnutia a už len čakať na výsledok. Dokonca obnoví zdravie nechtov! Potierajte si denne nechty cibuľovou šťavou a výsledkom budú pevnejšie, krajšie a zdravšie nechty. Ak vám vadí zápach, pretrite si nechty a prsty citrónovou šťavou. 

Viac o téme: ZeleninaCibuľa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9