Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ubúdajú vám vlasy a nechcete skončiť s HOLOU hlavou? Najlepšie OVOCIE, ktoré to dá do poriadku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nikto z nás nemusí prežiť život bez koruny krásy. Rast vlasov sa dá totiž podporiť jednoduchým spôsobom. Stačí zaradiť jedno ovocie do svojho jedálnička a onedlho spozorujete menšie množstvo vypadaných vlasov!

Vypadávanie vlasov je prirodzenou súčasťou procesu starnutia a zvyčajne sa toho netreba obávať. Môžeme stratiť až 100 vlasov každý deň bez toho, aby sme si to vôbec všimli. Ukázalo sa však, že životnosť svojej hrivy možno predĺžiť pravidelným jedením avokáda!

Čítajte tiež: Zistená CHEMIKÁLIA v energetických nápojoch, ktorá tam nemá čo robiť: Toto v skutočnosti pijete!

Strata vlasov môže byť spôsobená rôznymi stavmi. Stres, chudnutie alebo dokonca nedostatok železa môže viesť k určitej forme vypadávania. V súčasnosti existujú rôzne domáce liečby, ktoré môžu pomôcť zabrániť niektorým typom vypadávania vlasov vrátane alopécie. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako stimulovať rast vlasov v domácom prostredí, je pridať do stravy viac avokáda, ako sa píše na express.co.uk

Ako pôsobí na vlasy? 

Podľa dietológa Ryana Ramana by avokádo mohlo chrániť pred vypadávaním vlasov, pretože je bohaté na vitamín E. Podľa odborníka vitamín E chráni pokožku pred poškodením a oxidačným stresom. Ak sa pokožka na hlave poškodí, zvyšuje sa riziko horšej kvality vlasov a redukcie vlasových folikulov. Jedno avokádo poskytuje asi 20 percent vašej dennej potreby vitamínu E!

Ubúdajú vám vlasy a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Aj keď nemožno zmeniť faktory ako vek a genetika, strava je jediná vec, nad ktorou máte kontrolu,“ napísal Raman pre lekársky web Healthline. „Vyvážená strava so správnymi výživnými látkami môže pomôcť podporiť rast vlasov, najmä, ak sa u vás vyskytne strata vlasov v dôsledku nesprávnej výživy. Avokádo je lahodné, výživné a je skvelým zdrojom zdravých tukov. Je tiež vynikajúcim zdrojom vitamínu E, ktorý môže podporovať rast vlasov.“

Batáty ako druhá voľba

Aby toho nebolo málo, je tu ďalšia potravina, ktorá zachráni vašu korunu krásy. Batáty, teda sladké zemiaky. Batáty sú skvelým zdrojom betakaroténu, ktorý sa následne premieňa na vitamín A. Vitamín A zase podporuje tvorbu kožného mazu, ktorý je zásadný pre udržanie zdravých vlasov. Tvrdí sa tiež, že urýchľuje rast vlasov a podporuje hrubšie pramienky.

Viac o téme: Ovocie AvokádoVypadávanie vlasov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9