Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

JEDLO, po ktorom budú mastné VLASY a lupiny preč: Zmenia KORUNU krásy na nepoznanie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Suchá, svrbivá pokožka hlavy môže byť frustrujúca a lupiny tento stav ešte viac zhoršujú.  Udržanie zdravej koruny krásy však nemusí byť podľa špičkovej trichológky Stephanie Seyovej vôbec náročné!

Podporte zdravý rast hustých vlasov

Ako odborníčka vysvetlila, strava je nesmierne dôležitá pre zdravie vlasov a hrá úlohu v najbežnejších problémoch s hrivou a pokožkou hlavy, ako sa uvádza na dailymail.co.uk.

„Vyvážená strava pozostávajúca zo sacharidov, zdravých tukov, bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov je pre vlasy najlepšia vec,“ hovorí Stephanie a pokračuje: „Konzumácia stravy bohatej na čerstvú zeleninu, mäso a ovocie podporuje zdravý rast hustých vlasov.“

Čítajte tiež: Keď OBLIČKY potichu kričia o pomoc: 11 nenápadných SIGNÁLOV, že bojujú s infekciou

Spracované potraviny, ako rýchle občerstvenie a hotové jedlá, majú zvyčajne vysoký obsah cukru, solí a nezdravých tukov, ako aj chemických prísad. Tieto potraviny majú zvyčajne veľmi málo živín, ktoré naše telo potrebuje, aby bolo zdravé, napríklad vitamíny, minerály a antioxidanty. 

„Vlasy sú poslednými systémami v našom tele, ktoré prijímajú výživné látky (pretože sú jednými z najmenej dôležitých), takže, ak vaše telo nedostane dostatočné množstvo výživných látok, pravdepodobne budú ovplyvnené aj vaše vlasy,“ upozorňuje odborníčka.

JEDLO, po ktorom budú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čo všetko potrebujú naše vlasy? 

Aby ste sa ubezpečili, že vám nechýbajú dôležité živiny a minerály, Stephanie odporúča, aby vaša strava obsahovala potraviny, ako sú bielkoviny (vlasy sú vyrobené z bielkovín), aby bola hriva silná a tiež na podporu rastu, ako aj ryby, ktoré poskytujú zdravé omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú zase dôležité pre tvorbu mazu, aby vaše vlasy a pokožku hlavy udržiavali hydratovanú.

  • Ovocie a zelenina – surové i varené
  • Potraviny bohaté na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny - losos, tuniak, arašidové maslo, ľanové semená, extra panenský olivový olej, repkový olej, avokádo a vlašské orechy
  • Biotín - vajcia, jogurt, paradajky a mrkva
  • Zinok - ustrice, kraby a tekvicové semená

Aký šampón? 

Dobrá strava je užitočná pre zdravé vlasy a pokožku hlavy, no šampón je tiež nevyhnutný. Ak hľadáte prípravok pre zdravé vlasy, mali by ste do svojej rutiny v starostlivosti o korunu krásy zaradiť šampón, ktorý lieči hlavnú príčinu a nie iba príznaky. Pomôcť vám môže produkt, ktorý obsahuje 2% ketokonazolu, silnú antimykotickú zložku, ktorá lieči svrbivú a začervenanú pokožku hlavy s lupinami. Má schopnosť obnoviť pokožku hlavy a dostať ju do normálneho stavu. 

Ketokonazol je antimykotikum, ktoré zastavuje rast kvasiniek malassezia. Ide o faktor prispievajúcim k lupinám. Neodstraňuje príznaky, ale lieči príčinu.

Viac o téme: PotravinyZdravieJedloLupinyMastné vlasy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9