Zaručí ČAJ úbytok hmotnosti? Pravda o tom, či pôjdú KILÁ dole ako po masle

Zdroj: gettyimages.com
2020-07-18 21:00:00

Čaj, podobne ako káva, patrí k najobľúbenejším nápojom na svete. Vďaka obsahu antioxidantov známych ako polyfenoly je popíjanie čaju veľmi zdravé, tiež zmierňuje stres, upravuje trávenie a pomáha dosiahnuť pokojnejší spánok. V neposlednom rade je veľmi dobrým spoločníkom na ceste za lepšou postavou. 

O tom, že pitie čaju, konkrétne čierneho, má vplyv na úpravu hmotnosti, hovorí niekoľko štúdií, ako sa píše na food.ndtv.com

Čítajte tiež: Pozor na opačný efekt jablčného OCTU: Kedy sa môže objaviť jeho odvrátená stránka!

Koľko množstva má účinky? 

Podľa jednej z roku 2014 môže konzumácia tohto čaju trikrát denne po dobu troch mesiacov pomôcť zbaviť sa kilogramov omnoho rýchlejšie ako pri konzumácii iného druhu nápoja. Výsledky štúdie sa však nepotvrdili, lebo pri kontrole hmotnosti o šesť mesiacov sa zistilo, že prínosy pitia čierneho čaju neboli dlhodobé.

Ďalšia štúdia, ktorá sa uskutočnila v roku 2017 na myšiach však ukázala, že čierny čaj predsa len podporuje chudnutie. Jej autormi sú vedci z Kalifornskej univerzity v Los Angeles, ktorí zistili, že efekt s chudnutím sa reálne prejaví pri pití šiestich šálok čierneho čaju denne. Toto množstvo však nie je možné konzumovať pre vysoký obsah kofeínu.

Vedci preto dospeli k záveru, že čierny čaj by sme nemali piť len s cieľom schudnúť, ale dopriať si ho ako súčasť zdravého stravovacieho režimu s tým, že má určitý vplyv aj na stratu hmotnosti.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie chudnutie čierny čaj

2020-07-18 21:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia