Kombinácia, ktorá posilní SRDCE: Tieto druhy ovocia znížia CHOLESTEROL už za pár týždňov!

Zdroj: gettyimages.com
2020-07-24 14:00:00

Najčastejšou príčinou úmrtí na Slovensku sú srdcovo-cievne ochorenia. Dôvodom je najmä to, že ľudia ignorujú prvotné príznaky, keďže nebolia a nespôsobujú problémy. O to dôležitejšia je prevencia. Štúdia tvrdí, že obrovským posilnením pre srdce je kombinácia dvoch druhov ovocia.

Citrusy a olivy sú dvomi zázrakmi, ktoré by sme si mali pravidelne dopriať. I keď olivy mnohí vnímajú skôr ako zvláštne chutiacu zeleninu, v skutočnosti sa plody stromu Olea europea radia medzi ovocie. Vedci tvrdia, že zmes citrusových plodov a olív môže počas niekoľkých týždňov viesť k zníženiu hladiny cholesterolu a tiež k zníženiu pravdepodobnosti vzniku zápalu v tele. Informuje o tom thesun.co.uk.

Čítajte tiež: Nenápadný pomocník v kuchyni so SKRYTÝMI účinkami: S MOZGOM dokáže priam divy!

Ako zlepší zdravie srdca? 

Odborníci z Universidad Catolica San Antonio de Murcia v Španielsku si všímali ich účinky na 96 zdravých dobrovoľníkoch. Časť účastníkov štúdie užívala počas ôsmich týždňov placebo a časť tabletky s obsahom 500 mg zmesi extraktov z citrusových plodov, grapefruitu, horkých (divokých) pomarančov a olivových listov. U skupiny užívajúcej tabletky s extraktom citrusov a olív zaznamenali vedci výrazné zníženie krvného tlaku a hladín cholesterolu. Došlo tiež k „pozoruhodnému“ poklesu oxidovaného lipoproteínu s nízkou hustotou, potenciálne škodlivého typu cholesterolu, ktorý sa v tele vytvára.

„Táto štúdia ukazuje, že doplnením dvoch extraktov z citrusových plodov, grapefruitu, horkého pomaranča a olivových listov došlo počas ôsmich týždňov k zníženiu krvného tlaku a zlepšeniu antioxidačného zápalového stavu,“ znie záver zaujímavej štúdie, ktorá môže prispieť k zlepšeniu zdravia nášho srdca.

Fotogaléria


Tagy:
srdce citrusy zdravie olivy

2020-07-24 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia