Táto ZELENINA zaženie nepríjemnosti: Vlastnosti POTRAVINY, ktoré oceníte pri problémoch na TOALETE!

Zdroj: gettyimages.com
2020-06-26 12:00:00

Trápia vás neustále zápchy? Ak ste už vyskúšali všetko možné a stále je to rovnaké, dajte šancu brokolici. Táto kráľovná medzi zeleninami môže nielen utužiť zdravie, ale aj zbaviť vás nepríjemnej zápchy. Ako vám môže pomôcť s týmto problémom?

Problémy so zápchou sa objavia občas u každého. Pravdepodobnejší je u žien, a to najmä v lete, keď sa chcú vybrať na kúpalisko alebo zažiariť v spoločnosti. Pri pohľade na nafúknuté brucho rýchlo strácajú náladu a hľadajú rôzne spôsoby, ako sa ho zbaviť. Jestvuje množstvo rád, no tráviť hodiny na toalete preto, lebo sa snažíme uvoľniť, je priam nepredstaviteľné a pravdu povediac, väčšina pokusov nakoniec zlyháva.

Čítajte tiež: SLADKOSŤ z detstva s úžasnými účinkami na telo: RECEPT na pochúťku, z ktorej nepriberiete!

Prečo práve brokolica?

Samozrejme, existuje veľa dôvodov, prečo zápcha vzniká. V prvom rade je potrebné zamyslieť sa nad tým, či máme dostatok pohybu, doprajeme si stravu bohatú na vlákninu a prijímame dostatok tekutín. Najväčšou, no najčastejšou hlúposťou, ktorú robíme, je zajedanie nervozity z nafúknutého brucha čokoládou. Našťastie, existuje veľa možností zdravej výživy, ktoré vám môžu pomôcť zápchu zmierniť. Jednou z najúčinnejších možností je podľa odborníkov konzumovať jeden druh zeleniny a tou je brokolica, ako sa uvádza na medicaldaily.com. Prečo?

Vysvetlenie je celkom jednoduché. Brokolica je v skutočnosti plná vlákniny. Rastlinný typ uhľohydrátov, ktoré naše telo doslova nedokáže stráviť, teda vláknina, pomáha problémom so zápchou jednoduchým pridaním sypkej hmoty do stolice, čo uľahčuje trávenie a prechod tráviacim traktom. Okrem toho vláknina navodzuje pocit plnosti a bráni nám v zbytočnom prejedaní sa. To však nie je všetko. Brokolica má tiež veľa antibakteriálnych, fytochemických a antioxidačných vlastností, ktoré dokážu zabrániť rôznym bakteriálnym infekciám. Samotná zelenina je skvelým zdrojom vitamínu C, ktorý hrá veľkú úlohu pri silnom imunitnom systéme.

Brokolicu je vhodné dopriať si nielen vo varenej, ale aj v surovej forme. Nestačí tak však urobiť len občas, dôležitá je pravidelnosť. Do jedálnička by sme ju mali zaradiť aspoň každý tretí deň.

Fotogaléria


Tagy:
zelenina zápcha brokolica

2020-06-26 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia