STRAVA, ktorá sa postará o zmiernenie bolestí CHRBTA: Táto ZELENINA urýchli proces regenerácie!

Zdroj: gettyimages.com
2020-06-24 06:00:00

Stav, ktorému čelil bez výnimku snáď už každý. Bolesti krčnej či hrudnej chrbtice, stuhnutý krk, boľavý celý chrbát. Tieto nepríjemné pocity mnohých privádzajú k tomu, aby užili lieky proti bolesti. Dá sa to však aj ináč!

Bolesť chrbta je bežný stav, ktorý postihuje množstvo ľudí na celom svete. Kľúčom k odstráneniu a zlepšeniu stavu chrbtice je celkové obmedzenie zápalových procesov v organizme. To sa dá docieliť určitými zmenami v stravovaní, ako sa píše na medicaldaily.com. Ktorá potravina sa o to postará? 

Čítajte tiež: SLADKOSŤ z detstva s úžasnými účinkami na telo: RECEPT na pochúťku, z ktorej nepriberiete!

Pomôžte si stravou

Každý pocítil už na vlastnej koži bolesti chrbta. Môže byť za nimi čokoľvek. Nesprávne sedenie, obzvlášť, ak máte dlhodobo sedavý životný štýl, spánok v zlej polohe a pod. Mechanické problémy a poranenia mäkkých tkanív tiež zvyčajne vedú k bolestiam. Jedným z najčastejších dôvodov je aj roztrhaný alebo ťahaný sval. V každom prípade to nie je nič príjemné. Hoci si mnohí zvyknú pomôcť rôznymi mastičkami, liekmi alebo cvičením, málokto vie, že pomôže aj strava. Konkrétne jedna zelenina znižuje významne riziko bolestí chrbta. 

Večerou proti bolestiam

Na jednej strane môže byť zbavenie sa bolestí chrbta dlhodobou záležitosťou a trvá i niekoľko týždňov, kým ich odstránite, jedna zelenina môže pomôcť urýchliť regeneráciu. Sú nimi sladké zemiaky! Ortopedický chirurg Dr. Branko Prpa odporúča sladké zemiaky pre tých, ktorí trpia bolesťami chrbta pre ich protizápalové vlastnosti. Tie totiž zmiernia bolesti. Aby toho nebolo málo, obsahujú množstvo výživných látok, ktoré môžu zabrániť zápalu, zlepšiť celkové zdravie a dokonca aj posilniť imunitu. 

„Zrejme vás to prekvapí, keď zistíte, že existujú zápalové potraviny. Ich konzumácia môže zhoršiť bolesť chrbta, ale našťastie existujú aj také, ktoré vám môžu pomôcť cítiť sa lepšie. Sladké zemiaky patria medzi ne. Považujú sa za superpotravinu, čo znamená, že sú plné živín. Môžu pomôcť predísť zápalom. Sladké zemiaky sú na večeru ideálnym ľahkým jedlom,“ povedal Dr. Prpa.

Fotogaléria


Tagy:
potraviny zdravie bolesti chrbát sladké zemiaky

2020-06-24 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia